Reguli noi la cumparaturi.

Tinand cont ca in zonele cu incidenta mare programul magazinelor a fost redus, oamenii se inghesuie la cumparaturi cat supermarketurile sunt deschise, ceea ce duce la un haos total. Datorita acestor probleme, autoritatile incearca sa gaseasca noi solutii.

Conditii noi de intrare in magazine

Astfel, prefectul Capitalei, Alin Stoica, va avea o intrevedere online cu reprezentantii marilor lanturi de magazine si ai comerciantilor mici si mijlocii, pentru a gasi o solutie in acest sens.

“Vom avea de la ei propuneri, le-am cerut deja, am discutat cu dumnealor, le-am spus sa analizeze situatia din weekendul trecut fata de celelalte sfarsituri de saptamana, cand nu era programul redus, si sa vina, daca constata ca au fost comportamente diferite si ca s-au produs aglomerari, sa propuna niste masuri si sa vedem cum putem sa-i ajutam sa respecte regulile care sunt deja impuse, respectiv 7 metri patrati pe client in marile magazine si acea distantare de 2 metri intre clienti in micile magazine.”, a declarat Alin Stoica,

Cate cosuri de cumparaturi, atatia clienti

In toate magazinele, pe langa dezinfectarea corecta a acestora, purtarea mastii de protetie corect atat din partea angajatilor, cat si a clientilor, principala ideea este respectarea distantarii sociale necesare. In acest sens, prefectul a venit cu o propunere inedita, pe care o va prezenta si la sedinta.

Publicitate

Prefectul Alin Stoica a propus ca fiecare magazin sa calculeze cate persoane pot fi inauntru in acelasi timp si sa puna la dispozitie un numar strict de cosuri de cumparaturi. Astfel, cand nu mai sunt carucioare, oamenii vor trebui sa astepte pana cand se elibereaza. In asa fel, nu se va mai forma aglomeratia si se va tine cont de distantarea sociala.

“In momentul in care se termina, nu mai au acces clientii in magazin, pana in momentul in care incep sa iasa. Cand ies se elibereaza cosul si pe masura ce se elibereaza cosuri pot intra clienti. In felul acesta asiguri acel numar de clienti optim pe magazin, in asa incat sa nu se creeze aglomerare.

Citeste si articolul :   Reguli noi ce trebuie respectate. Toti elevii, dascalii si parintii trebuie sa le cunoasca

Este o masura care este pentru micile magazine, sau magazine medii care nu isi permit sa plateasca un om care sa stea sa numere clientii si atunci ii eliberam si pe dumnealor de o sarcina. Nu le dam o sarcina pecuniara in plus. Asiguram numarul de clienti.”, a mai spus Prefectul.

Daca retailerii vor fi de acord, va deveni o noua regula.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.