8 sfaturi pentru a avea cea mai curata baie

Daca exista o camera in casa pe care vei dori sa o pastrezi foarte stralucitoare, este baia. Curatarea nu trebuie sa se faca doar cu substante chimice si frecare. Exista, de fapt, mai multe trucuri de curatare diferite care utilizeaza produse naturale, iau mai putin timp si iti vor economisi banutii!

Aici sunt 8 trucuri minunate de curatare pentru baie, pe care vei dori sa le incerci.

De la oglinzi fara dungi pana la eliminarea petelor de rugina, trebuie sa existe un truc in lista noastra pe care sa vrei sa il incerci.

1. Oglinda fara dungi

Probabil esti familiarizat cu produse de curatat pentru ferestre si oglinda,  dar ai stiut ca poti obtine o stralucire fara pata fara sa cheltui mult sau sa utilizezi cat mai multe substante chimice?

Incearca sa faci acest detergent netoxic folosind peroxid de hidrogen si bicarbonat de sodiu. Se amesteca impreuna intr-o sticla de pulverizare si se pulverizeaza pe oglinda. Pentru a evita petele de praf sau darele de apa, sterge-o folosind un ziar.

Publicitate

Poti folosi, de asemenea, crema de ras! Aceasta va face oglinzile stralucitoare si le va impiedica sa se abureasca in timpul dusului.

2. Cada

Cada ta incepe sa arate putin murdara? Mai degraba decat sa o umpli cu substante chimice nocive in care apoi sa stai sa faci baie, incearca sa utilizezi aceasta reteta naturala de curatare a cazii.

Citeste si articolul :   Sfaturi simple care va ajuta sa adormiti rapid

Se amesteca impreuna ½ ceasca de otet alb, 1 ceasca de spirt, ¼ ceasca de apa si apoi dilueaza cu patru litri de apa calda. Poti adauga uleiuri esentiale amestecului pentru parfum daca vrei si apoi pulverizezi amestecul in mod egal si lasa sa stea timp de 15 minute. Clateste si cada ta va arata complet noua.

3. Toaleta

Sa fim seriosi, nimeni nu se bucura de curatarea unei toalete. Majoritatea oamenilor folosesc substante si solutii din comert. Stiai ca exista de fapt o alternativa mai ieftina, care probabil se afla deja in baie?

Apa de gura poate fi folosita pentru curatarea toaletelor!

Si fara acele mirosuri puternice care te pot face sa te simti ametit. Listerine a fost comercializata odata ca un remediu pentru curatarea podelei si un remediu pentru gonoree, deci tot ce trebuie sa faci este sa diluezi apa de gura cu apa normala si sa o pulverizezi pe toaleta. Astepta 30 de minute apoi freca bine cu un buret si clateste.

4. Gresie

Daca baia ta are gresie, probabil stii cat de usor se murdareste. Mai degraba decat sa pierzi timp cu agenti de curatare scumpi de podea, tot ce ai nevoie este un pic de inalbitor si niste dischete de bumbac.

Citeste si articolul :   Gingiile tale se retrag - acest remediu natural ar putea fi solutia

Imbiba dischetele de bumbac in inalbitor si aseaza-le in zonele unde crezi ca este nevoie. Acest lucru te va ajuta sa iti mentii aspectul curat si stralucitor al gresiei. Apa de gura poate fi de asemenea folosita!

5. Rugina

Incepi sa observi ca in baie se formeaza rugina? Indepartarea ar putea fi mai usoara decat ai crezut cu acest truc mic. Tot ce vei avea nevoie este sare grunjoasa si suc de lamaie.

Se toarna sarea peste locul ruginit si apoi se freaca cu suc de lamaie. Acizii din lamaie vor reactiona cu rugina, determinand-o sa se dizolve si sarea functioneaza pentru a absorbi petele. Las-o sa stea peste noapte inainte de a o spala dimineata.

6. Tavan prafuit

Ai o multime de paianjeni sau praf agatati pe tavan? Aceste spatii greu accesibile pot fi adesea neglijate, dar nu trebuie sa fie!

Pur si simplu amesteca impreuna otet in parti egale cu apa calda si utilizeaza un mop pentru a curata tavanul. Pentru a-ti proteja ochii de particulele care cad, ai putea sa porti o pereche de ochelari. Fa acest pas inainte de a sterge podelele in cazul in care ceva cade.

7. Perdele de dus

Perdelele tale de dus sunt putin decolorate de apa sau mucegaite? Curatarea acestora poate fi mult mai usoara decat pare! In loc sa inlocuiesti perdelele de dus la fiecare cateva luni, incearca sa le cureti si sa le reutilizezi cu aceasta truc.

Citeste si articolul :   Alimente de evitat atunci cand incerci sa slabesti

Se amesteca 500 ml de inalbitor universal cu doua linguri de detergent pentru spalarea vaselor. Pulverizeaza amestecul peste perdelele de dus si lasa-l sa stea pentru cateva minute. Da-le o clatire buna si vor fi la fel ca noi!

8. Otet

Cand ai dubii, ia otet. Otetul poate fi folosit pentru a curata in mod natural orice suprafata din toaleta sau in casa. Daca nu te simti in stare sa prepari oricare din retetele de mai sus, otetul este calea de urmat.

Umple o sticla de pulverizare cu otet alb care poate fi utilizata in toate scopurile. Combina doar jumatate cu otet alb si jumatate cu apa calda. Aceasta solutie poate fi utilizata pentru a curata pardoselile, suprafetele si multe altele.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.