Alimentele care alunga senzatia de foame si cateva trucuri pentru a slabi mai usor

Alimentele care alunga senzatia de foame. Senzatia continua de foame este unul dintre cei mai mari dusmani ai dietelorde slabit, mai ales la inceputul curei. Ca sa alungi poftele, exista anumite alimente care te ajuta sa te mentii satula pentru mai mult timp.

Merele

Un mar este alegerea potrivita pentru micul dejun sau pentru gustarea de dupa amiaza. Aceste fructe sunt o sursa importanta de fibre, care te fac sa te simti satula la putin timp dupa ce le-ai mancat, pentru o perioada indelungata.

Merele contin si multa apa, un alt factor care creste senzatia de satietate, astfel incat sa nu ti se mai faca foarte repede foame. Pectinele care se gasesc in mere sunt si ele inhibitori ai apetitului, caci regleaza nivelul de glucoza din sange.

Mancarurile condimentate

Mai multe studii efectuate de-a lungul vremii au dovedit ca mancarurile condimentate te ajuta sa te mentii satula pentru mai mult timp si contribuie la accelerarea metabolismului, impiedicand depunerea grasimii. O cercetare recenta a aratat ca hrana condimentata ajuta si la arderea mai rapida a caloriilor.

Perele

Daca iti plac fructele, opteaza si pentru pere. Nu contin mult zahar si au o cantitate importanta de fibre, de aceea perele se inscriu pe lista alimentelor care pacalesc cu usurinta foamea. Un studiu efectuat la Washington State University, SUA, a aratat ca anumite substante care intra in compozitia perelor cresc senzatia de satietate.

Totodata, perele ajuta si la reglarea digestiei, prevenind tulburarile gastrointestinale. Mananca o para cu 15-20 de minute inainte de masa.

Migdalele

Migdalele au un continut bogat de grasimi sanatoase, fiind de ajutor pentru scaderea nivelului de colesterol „rau“ din sange si pentru reducerea apetitului. Sunt bogate in fibre, care mentin senzatia de satietate pentru mult timp. Un pumn de migdale contine aproximativ patru grame de fibre si aproximativ sase grame de proteine. De aceea aceste fructe oleaginoase sunt gustarea ideala pentru persoanele care se afla la cura de slabire.

Rosiile

Cu un continut ridicat de apa si de fibre solubile, rosiile pot fi incluse pe lista alimentelor care reduc apetitul. Sunt si o sursa importanta de vitamine si minerale, contribuind si la mentinerea unui tonus ridicat. O salata de rosii este ideala pentru masa de pranz, caci te va face sa uiti de foame pentru tot restul zilei.

Citeste si articolul :   Cinci alimente sanatoase, bogate in potasiu

Trucuri pentru a slabi mai usor

Daca adaugi otet de mere la salate, apetitul tau va fi mai scazut. Totodata, ajuta la arderea grasimilor, datorita continutului de acid acetic.

Inainte de masa poti sa bei un pahar cu apa, caci iti va umple stomacul si te va face sa mananci mai putin.

Include in alimentatie somon, de doua-trei ori pe saptamana, pentru ca este satios si are si un continut bogat de acizi grasi Omega 3, care ajuta la mentinerea sanatatii inimii.

Simplul gest de a mirosi menta proaspata iti taie apetitul. Eficienta este si o cana cu ceai obtinut din aceasta planta, pe care sa il bei cu un sfert de ora inainte de masa.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.