10 lucruri pe care sa nu le arunci niciodata in chiuveta sau toaleta

Infundarea chiuvetei de bucatarie si chiar a vasului de toaleta este o alta problema in totalitate, deoarece nimeni nu se uita. Cu toate acestea, cercetarile ne spun ca aruncarea deseurilor in canalizare provoaca mult mai multe daune mediului natural, in special oceanelor, raurilor si lacurilor.

In fiecare an, tone de deseuri sunt trimise la depozitele de deseuri. Aceste deseuri polueaza aerul (miros neplacut), apa (pe masura ce intra in apele uzate) si solul (cand ploua, substantele chimice toxice prezente in depozitele de deseuri se scurg in pamant).

Toaletele si chiuvetele nu sunt cosuri de gunoi si nu va pot scapa de obiectele inutile. Exista un motiv foarte bun pentru care exista un cos de gunoi langa toaleta si in bucataria dvs. Orice solid ar trebui sa intre in el si, atunci cand vine vorba de lichide, ar trebui sa verificati daca pot fi turnate in canalul de scurgere.

Citeste si articolul :   Ce alimente nu ar trebui aruncate in chiuveta?

Mai jos sunt enumerate 10  lucruri pe care nu trebuie sa le aruncati niciodata in scurgere.

Publicitate

1. Paste.

Pastele continua sa se umfle dupa ce au fost aruncate pe chiuveta bucatariei, blocand scurgerea si provocand probleme de instalatii sanitare.

2. Orez

Cand boabele uscate sau fierte intra in scurgere, acestea se umfla si blocheaza scurgerea in acelasi mod ca pastele.

3. Coaja de ou.

Invelisul contribuie foarte mult la cresterea cantitatii de deseuri granulare si blocheaza perfect scurgerea.

Publicitate

4. Zat de cafea.

Instalatorii sunt de acord ca zatul de cafea este unul dintre  principalii   vinovati pentru infundarea scurgerii. De aceea, inainte de a clati si spala cupele / canile, aruncati zatul in cosul de gunoi sau in pamant.

5. Ulei vegetal.

Se amesteca foarte usor cu alte deseuri si contribuie la blocare. Uleiul trebuie eliminat in orice alt mod, fara a fi trimis pe canal. Din cauza grasimilor apar aproape 50% din blocajele de canalizare. Retineti ca sosurile de salata si maioneza sunt, de asemenea, uleiuri care nu ar trebui aruncate pe canal.

Citeste si articolul :   7 moduri de a folosi lamaia pentru frumusetea ta

6. Grasime comestibila.

Acestea sunt produse lactate, inclusiv branza, inghetata, lapte si unt. Veganii ar trebui sa-si aminteasca ca unturile de nuci se incadreaza si in aceasta categorie.

7. Fecale de animale

Acestea nu numai ca vor infunda canalele de scurgere, ci si vor atrage bacteriile si parazitii daunatori. De asemenea, trebuie remarcat faptul ca nisipul de la pisica nu trebuie, de asemenea, aruncat pe canalul de scurgere.

8. Autocolante.

Etichetele mici din plastic si adesea gasite pe pachetele cu fructe si legume se vor lipi de peretii jgheaburilor. Daca sunt prea multe , ele se vor colecta de-a lungul peretilor si filtrelor statiei de epurare. Si vor gasi in continuare o modalitate de a patrunde in rauri si oceane.

9. Servetele.

Inlocuiti-le cu batiste. Desi pot fi biodegradabile, ele absorb umezeala si infunda conductele de drenaj.

10. Par din piepteni.

Autor