Noi restrictii de luna viitoare? Raed Arafat, despre luna decembrie

Raed Arafat vine cu vesti proaste pentru romani. Seful DSU a aretizat ca, in cazul in care numarul cazurilor de coronavirus va continua sa creasca, masurile de restrictie intrate in vigoare vor continua si chiar se vor impune si altele suplimentare, astfel incat numarul de cazuri sa inceapa sa scada.

Intram din nou in case?

“Eu nu cred ca o sa ajungem la un platou pana nu vedem impactul noilor masuri pe care le avem, daca sunt aplicate corect de noi toti. Evaluarea reala asupra impactului acestor masuri are nevoie de 30 de zile, de doua cicluri de 14 zile, este parerea epidemiologilor. Daca nu ajungem sa avem un impact serios al acestor masuri urmeaza o reevaluare.

Asta scrie si in hotararea de Guvern. Daca la reevaluare se va considera ca sunt necesare si alte masuri, o sa vedem la momentul respectiv. Daca nu scade suficient intr-o luna inseamna ca masurile nu sunt suficiente si exista risc de crestere mai departe. Si atunci se impun si alte masuri. Se pot lua si alte masuri suplimentare in zonele care sunt afectate mai grav”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de Stat spune ca nimeni nu ar trebui sa mai creada in teoria conspiratiei.

“Daca acum cateva luni aveau suspiciuni unii si aveau intrebari daca virusul asta exista, nu ar trebui sa mai aiba aceste suspiciuni, vazand ce se intampla in Romania si in jurul nostru si cate persoane decedeaza in fiecare zi”, a declarat Raed Arafat, la B1 TV.

Mai mult decat atat, Raed Arafat face apel la cetateni sa respecte masurile, pentru singura metoda de a opri raspandirea virusului. “Nu putem spune ca populatia in general, poate ca o parte a cazut prada campaniilor de diminuare a rolului mastii.

Eu am convingerea ca o mare parte a populatiei a inteles deja de mult timp si respecta regulile, dar trebuie sa le respectam cu totii pentru ca partea mai mica raspandeste boala la cei care respecta masurile”, mentioneaza Raed Arafat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.