Raed Arafat a facut anuntul despre luna decembrie

Raed Arafat, seful DSU, a avertizat ca luna decembrie va fi foarte grea daca oamenii nu vor respecta masurile impuse de autoritati. Secretarul de Stat a mentionat ca in cazul in care numarul cazurilor va creste, se vor introduve noi restrictii pentru limitarea raspandirii coronavirusului.

Noi restrictii in luna decembrie

Raed Arafat a anuntat ca restrictiile vor fi mentinute pana cand pandemia de coronavirus va fi pe o panta descendenta, dar pana in acel moment, romanii trebuie sa respecte masurile impuse.

Seful DSU spune ca luna decembrie nu va fi una normala.

“Se iau masuri ca sa reducem impactul. Daca nu reusim sa tinem sub control, peste o luna vom lua alte masuri. Noi speram sa nu fie asa. Nu poti inchide transportul in comun, de aia am modificat programul, sa reducem raspandirea in acest mod. Va continua cresterea o perioada. Masurile luate acum vor fi evaluate peste 14 zile. Eu cred ca va continua cresterea o perioada, daca nu vom contribui cu totii la respectarea masurilor. Scaderea depinde de implicarea fiecarei persoane”, a declarat Arafat la TV.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, avertizeaza: "Covid se va asocia cu gripa sezoniera”

Raed Arafat, despre protestele din Piata Victoriei

“Eu cred ca in acest moment intelepciunea trebuie sa primeze. Inteleg fiecare persoana care este nemultumita, dar la un moment trebuie sa intelegem ca daca eu nu respect, ceilalti nu, nu vom mai avea masuri pentru a reduce impactul. Nu e suficient sa le aplice 10% din populatie. Trebuie sa le aplice toti, altfel vom ajunge sa luam masuri mai dure, daca nu intelegem. Cat priveste luna decembrie, orice cifra este o speculatie, dar va trebui sa aplicam masurile. Cu siguranta, luna decembrie nu va fi o luna de intoarcere la normalitate”, a mentionat Raed Arafat.

Autor