Raed Arafat: Ce se intampla cu angajatii incepand de luni

Raed Arafat, Secretarul de stat din MAI, a mentionat modul in care trebuie aplicata prevederea care ii obliga pe angajatori sa decaleze programul angajatilor, incepand de luni, 9 noiembrie 2020.

”Daca e o institutie cu peste 50 de angajati, sa imparta oamenii in 2 grupe. E o obligatie legala. Ca sa decalam programul, ne intereseaza cei care vin cu mijloacele de transport in comun. Cei care vin pe cont propriu, ii lasam deoparte. Cei care vin cu transportul in comun se vor imparti.

Un grup care incepe la 8, de exemplu, urmatorul grup minimum o ora decalare, ca sa plece mai tarziu de acasa. Acest lucru va duce la reducerea numarului de oameni prezenti in mijloacele de transport.

Angajatorii trebuie sa faca aceasta analiza si sa imparta oamenii in 2 grupe. Depinde de natura institutiei si a tipului de activitate, dar trebuie sa existe minimum o ora la venire si la plecare”, a declarat Arafat, la Digi 24.

Citeste si articolul :   Coronavirus. 10.400 de cazuri noi si 211 decese in ultimele 24 de ore

Daca angajatul declara ca vine cu autoturismul personal, el trebuie sa fie scos din organizarea grupului, a mai spus seful DSU.

Potrivit lsecretarului de Stat, ”e normal sa reducem impactul pe transportul in comun”.

”Autoritatile locale pot sa suplimenteze transportul in comun, acolo unde e cazul”, a a mai spus Arafat.

Autor