Raed Arafat: Ce se intampla cu angajatii incepand de luni

Raed Arafat, Secretarul de stat din MAI, a mentionat modul in care trebuie aplicata prevederea care ii obliga pe angajatori sa decaleze programul angajatilor, incepand de luni, 9 noiembrie 2020.

”Daca e o institutie cu peste 50 de angajati, sa imparta oamenii in 2 grupe. E o obligatie legala. Ca sa decalam programul, ne intereseaza cei care vin cu mijloacele de transport in comun. Cei care vin pe cont propriu, ii lasam deoparte. Cei care vin cu transportul in comun se vor imparti.

Publicitate

Un grup care incepe la 8, de exemplu, urmatorul grup minimum o ora decalare, ca sa plece mai tarziu de acasa. Acest lucru va duce la reducerea numarului de oameni prezenti in mijloacele de transport.

Angajatorii trebuie sa faca aceasta analiza si sa imparta oamenii in 2 grupe. Depinde de natura institutiei si a tipului de activitate, dar trebuie sa existe minimum o ora la venire si la plecare”, a declarat Arafat, la Digi 24.

Daca angajatul declara ca vine cu autoturismul personal, el trebuie sa fie scos din organizarea grupului, a mai spus seful DSU.

Potrivit lsecretarului de Stat, ”e normal sa reducem impactul pe transportul in comun”.

”Autoritatile locale pot sa suplimenteze transportul in comun, acolo unde e cazul”, a a mai spus Arafat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.