Anuntul premierului Florin Citu privind relaxarea restrictiilor in Romania

Premierul Romaniei, Florin Citu, a declarat ca masurile de relaxare care vor intra in vigoare de la 1 iunie vor fi prezentate saptamana viitoare.

“Saptamana viitoare vom prezenta masurile cu care vom intra de la 1 iunie. Vom avea mai multe date si le vom prezenta pe cele pe care le vom lua de la 1 iunie, dar hotararea CNSU aprobata saptamana trecuta arata clar directia in care mergem. Daca avem elemente care sa ne permita sa venim si cu alte relaxari, le vom face. (…)

Nu vom renunta la nimic. Pornim de acolo si eu ma uit doar la partea mai buna, ce sa adaugam la hotararea CNSU, nu sa mai scoatem de acolo. Romania merge intr-o directie si nu se poate intampla altceva”, a declarat premierul.

“Am vazut cateva actiuni ale colegilor mei din Guvern si arata foarte bine. Trebuie sa acceleram campania de vaccinare. Astazi avem un progres, am eliminat obligativitatea portului mastii in spatiul public sau in spatii deschise, in zone neaglomerate tocmai pentru ca am avut o campanie de vaccinare care a mers foarte bine, o campanie de vaccinare care s-a vazut intr-o rata de pozitivare in scadere si de aceea am luat aceste masuri. Avem mai multe masuri de luat in perioada urmatoare, toate depind de campania de vaccinare. Cu cat acceleram campania de vaccinare – e singura solutie de a scapa de pandemie – cu atat putem sa luam aceste masuri mai repede”, a mai spus Citu.

Publicitate

“Este o campanie de vaccinare asumata de intreg Guvernul. Este o campanie de vaccinare pentru viata, pentru romani. Veti mai vedea cateva actiuni pe care le vom face in perioada urmatoare de la Guvern, dar avem nevoie si de sustinerea societatii. (…) Cu cat ne vaccinam mai repede si avem dozele sa ne vaccinam mai repede, cu atat vom invinge mai repede aceasta pandemie, doar impreuna vom invinge pandemia”, a mentionat Florin Citu.

Masuri pentru impulsionarea campaniei de vaccinare.

“Campania de vaccinare are un scop clar: sa scapam de pandemie. Avem aceste borne, aceste tinte tocmai pentru a da predictibilitate campaniei de vaccinare. Vrem de la 1 iunie sa venim cu alte masuri si am spus cateva lucruri pe care le luam in calcul de la 1 iunie. Am luat cateva masuri inainte sa ajungem la 1 iunie tocmai pentru ca aceasta campanie de vaccinare a mers mai bine decat ne asteptam. Impreuna cu echipa CNCAV si ceilalti si Ministerul Sanatatii ne gandim la masuri pe care sa le luam in perioada urmatoare pentru a impulsiona campania de vaccinare, una dintre ele este astazi, in care toti membrii Guvernului au iesit in strada pentru a sustine campania de vaccinare. Vom avea si saptamana viitoare altele”, a mentionat seful Guvernului.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.