Caz incredibil in Romania. Femeia de 42 de ani a mers la medic pentru ca o durea burta

Caz incredibil in Romania. Medicii chirurgi au extirpat din abdomenul unei femei o tumora ce cantarea peste 24 de kilograme. Femeia de 42 de ani a ajuns la spital spunand ca o doare burta si nu mai putea respira.

In urma unui examen ecografic, medicii au depistat, insa, o tumora gigant la nivelul uterului, iar femeia care cantarea peste 150 de kilograme a fost supusa unei interventii chirurgicale.

Dupa o operatie dificila, medicii chirurgi au reusit extirparea unei tumori ovariene de peste 24 de kilograme in greutate.

O tumora chistica ovariana care cantarea 24,38 kilograme a fost extirpata din abdomenul unei femei din Botosani, care a fost diagnosticata cu COVID-19, a declarat, luni, medicul chirurg Iulian Preda de la Spitalul Judetean de Urgenta “Mavromati”.

Publicitate

„A fost o operatie extrem de dificila, avand in vedere marimea tumorii, dar si faptul ca era vorba de un pacient Covid-pozitiv, deci a fost nevoie de un set suplimentar de masuri de protectie. Din fericire, interventia a decurs foarte bine, pacienta fiind ulterior transferata pe reanimare, stabila, dar in stare grava, din cauza afectiunii respiratorii. Dupa cum se vede, medicii de la Mavromati nu vin la munca sa omoare pacienti, cum spun unii”, a spus medicul chirurg Iulian Preda, cel care a condus echipa operatorie.

Potrivit acestuia, femeia, care este mama a opt copii, s-a prezentat la spital cu o obezitate maligna, iar in urma unei ecografii si a unei radioscopii toracice a fost diagnosticata tumora.

“Am asteptat sansa sa o putem opera, sa o putem baga in sala de operatie, iar dupa operatie doamna sa beneficieze de un loc in Sectia ATI la COVID pozitiv. Cu alte cuvinte, am asteptat sa decedeze un pacient din ATI ca sa o pot opera, dupa terminarea operatiei pacienta trebuind sa fie internata in Sectia ATI cu COVID. (…) Pacienta se sufoca din doua motive: unul era COVID-ul si unul era tumora din cavitatea abdominala”, a declara medicul.

Chirurgul Iulian Preda spune ca aceasta este cea mai mare tumora extirpata in cariera sa profesionala.

“Este cea mai mare tumora pe care am operat-o eu la mana intai. Am mai avut una de vreo 20 de kilograme, dar nu am putut proba, ca nu am avut cantar, si inca una acum cativa ani de vreo 17 kilograme. (…) Doamna incrimineaza boala de patru luni de zile. Eu zic ca are o dezvoltare de cativa ani, dar doamna spune ca se simte bolnava de patru luni”, a mai spus Iulian Preda.

Citeste si articolul :   Italia a modificat conditiile de intrare in tara a cetatenilor romani

Medicul a mai spus ca in prezent starea pacientei este buna, urmand ca in cursul zilei de luni sa fie externata de pe Sectia ATI rezervata pacientilor cu COVID-19 si transferata pe o alta sectie a spitalului.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.