Alerta COVID! Se revine la declaratie pe propria raspundere intr-o noua localitate

Alerta COVID. A fost declansat codul rosu de covid-19. Potrivit autoritatilor, situatia a scapat de sub control intr-o localitate din judetul Galati.

Alerta COVID

Inca o comuna din judetul Galati a intrat in carantina dupa cresterea cazurilor de COVID-19. Masura a intrat in vigoare pe data de 13 octombrie, la ora 5:00, si este valabila 14 zile. Astfel, din aceasta dimineata, masca devine obligatorie iar restaurantele raman inchise inca o saptamana in orasul Galati si in mai multe localitati din judet.

Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiei a emis ordinul de instituire a carantinei zonale a comunitatii cuprinsa intre strazile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa si str. Padurii aferente DJ 254 (str. Blajerii de Sus) din comuna Ivesti, jud. Galati, incepand de marti, ora 05.00.

Publicitate

Persoanele care locuiesc in zona de carantina, aflate in alte situatii decat cele prevazute la alin. 1, vor putea parasi zona de carantina numai dupa ce obtin aprobarea scrisa, semnata de catre seful Centrului Judetean pentru Coordonare si Conducere a Interventiei Galati, pe baza completarii declaratiei pe proprie raspundere.

In toate spatiile publice, atat cele interioare cat si cele exterioare este obligatorie purtarea mastii de protectie astfel incat sa acopere nasul si gura. Intrarea-iesirea persoanelor si vehiculelor in/din localitatea aflata in carantina se va efectua doar prin filtrele instituite de fortele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;

Este interzisa deplasarea persoanelor aflate in izolare sau carantina in afara domiciliului, resedintei, ori adresei declarate pentru izolare/carantina in comuna Ivesti. Monitorizarea respectarii acestei masuri se va efectua permanent prin structurile Ministerului Afacerilor Interne

Este interzisa circulatia persoanelor si a vehiculelor in intervalul orar 22.00 – 06.00; exceptie fac bolnavii cronici aflati in evidentele unitatilor sanitare, femeile gravide, urgentele medicale.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a raportat o incidenta de 4,64 la mia de locuitori pentru localitatea Ivesti.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.