Cand vine iarna in Romania. Avertismentul meteorologilor

Cand vine iarna in Romania. Meteorologii au anuntat ca vom avea o istorica in care se vor inregistra temperaturi anormale pentru sezonul alb. Conform ultimelor informatii oferite de specialisti, ANM, iernile vor fi tot mai blande, motivul fiind incalzirea globala.

Meteorologii avertizeaza ca vor fi si episoade cu viscol violent, specifice iernii.

„Nu se poate exclude aparitia unor ierni reci, dar cel mai probabil este sa avem ierni din ce in ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scazute.

Chiar daca vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci cand vorbim despre incalzirea globala. Intr-o iarna calda, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap intreaga economie.

Asadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generatiilor nascute pana in anii ’90. In ultimele doua decenii,

anotimpul rece a devenit din ce in ce mai bland”, a declarat Roxana Bojariu, specialist ANM.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Inca 5 noi cazuri de infectare cu coronavirus. Bilantul ajunge la 44. Unde se afla acum

Cand incepe iarna in Romania

Potrivit informatiilor transmise de specialistii ANM, iarna va veni pe data de 26 noiembrie, dar la munte, ninsorile apar mult mai devreme.

In Bucuresti, meteorologii ANM anunta ca prima zapada isi va face aparitia in jurul datei de 8 decembrie.

Autor