Cum se cultiva cartofii dulci

Exista multe soiuri de cartofi dulci, care difera semnificativ in toate caracteristicile.  La ce folosesc cartofii dulci?

Imbunatateste starea sistemului circulator. Leguma contine o cantitate mare de fibre si vitamina B6. Aceste substante ajuta la curatarea sangelui de colesterol, la imbunatatirea fluxului sanguin, la intarirea peretilor vaselor de sange si la scaderea tensiunii arteriale.

Ajuta la rezolvarea problemelor tractului digestiv. Substantele gasite in legume amelioreaza procesul inflamator si reduc durerea in gastrita si ulcer.

Indicat pentru diabet. Produsul nu creste glicemia, deoarece are un indice glicemic scazut.

Publicitate

Intinereste pielea. Beta-keratina promoveaza productia de colagen, ceea ce inseamna ca atunci cand mananci cartofi dulci, ridurile sunt reduse si elasticitatea pielii creste.

Previne dezvoltarea celulelor canceroase. Leguma contine o cantitate mare de vitamina C, care este un puternic antioxidant.

Daca va simtiti obosit, nervos, anxios, faceti piure de cartofi. Manacarea  va va ajuta sa acumulati in corp  potasiu, care se pierde in timpul stresului.

Cultivarea cartofilor dulci

Cartofii dulci au un sezon de crestere indelungat, astfel incat  nu trebuie plantati cu tuberculi, ci cu rasaduri. Acest lucru trebuie facut atunci cand pericolul de inghet a trecut.

Incepeti germinarea tuberculilor la sfarsitul iernii. Lastarii incoltiti care au atins o inaltime de 11-14 cm, se separa de tuberculi si se transplanteaza intr-un loc cald de sera. Un tubercul poate produce 22-29 de germeni. Pentru cultivarea  pe teren deschis, este potrivit un loc insorit, protejat de vant.

Solul trebuie sa fie fertil,  recomandat ar fi pamant galben  cu un amestec de nisip . Sapati solul la o adancime de 20 cm. Daca sapati o gaura prea adanca, radacinile se pot dezvolta subtiri si lungi. Acest lucru va avea un efect negativ asupra calitatii fructelor.

Plantati rasadurile la o adancime de 7-8 cm. Pastrati distanta intre randurile 65-79 cm si intre plante 55-65 cm

Aceasta planta tolereaza bine seceta, dar trebuie udata in mod regulat. Opriti udarea cu 2 saptamani inainte de recoltare. Hraniti planta cu ingrasaminte complexe de cel putin trei ori pe sezon.

Citeste si articolul :   Cum sa indepartezi mucegaiul de pe pereti si sa scapi definitiv de problema

Cartofii dulci sunt o cultura minunata de legume care are un efect benefic asupra organismului. Cu o ingrijire adecvata si atenta, cartoful dulce va deveni un locuitor cu drepturi depline al gradinii, precum legumele familiare.

Publicitate

Autor