9 plante de interior care va ajuta sa dormiti mai bine

Nu este nimic mai bun decat un somn profund, dupa care te ridici reimprospatat si odihnit. Aceste plante va  vor oferi un aer mai curat, un continut crescut de oxigen in camera si o aroma placuta.

1. Sansevieria (limba-soacrei)

Pe langa faptul ca poate supravietui cu o intretinere minima, aceasta planta este iubita pentru purificarea aerului din casa. Sansevieria poate transforma dioxidul de carbon in oxigen si, spre deosebire de alte plante care nu mai fac acest lucru noaptea, sansevieria continua sa produca oxigen in timp ce dormi. Si cu cat este mai mult oxigen, cu atat somnul este mai bun!

2. Gerbera

Gerbera poate fi o planta de dormitor excelenta, atata timp cat este suficienta lumina pentru ele. Culorile lor vibrante iti ridica starea de spirit cand te trezesti, iar noaptea elibereaza oxigen absorbind substante chimice nocive din aer. Sunt recomandate persoanelor care sufera de alergii si stop respirator brusc.

Citeste si articolul :   Trucul surprinzator pentru curatarea geamurilor, lasandu-le stralucitoare si fara pete, ca noi

3. Lavanda

La fel ca rozmarinul, lavanda este adesea aleasa pentru dormitor datorita parfumului sau placut. S-a demonstrat ca ajuta la ameliorarea anxietatii si la adormirea rapida, deoarece scade ritmul cardiac, tensiunea arteriala si nivelurile de stres. Lavanda este o planta puternica, asa ca un ghiveci mic  pe noptiera poate fi suficient pentru un somn minunat.

Publicitate

4. Iasomie

Iasomia nu este perceputa ca o planta de casa de multi, dar are o serie de beneficii care imbunatatesc somnul, inclusiv capacitatea de a reduce anxietatea chiar mai mult decat lavanda. Datorita iasomiei, ritmul cardiac scade, tensiunea arteriala scade si respiratia devine mai profunda.

5. Scindaps (Pothos)

Este o planta de apartament foarte populara din mai multe motive. Se descurca bine cu o cantitate mica de lumina si nu trebuie udat des. In acelasi timp, scindapsus purifica foarte eficient aerul, in special transformand monoxidul de carbon in oxigen, care este foarte util pentru somn.

6. Iedera comuna

Este posibil sa nu o considerati o planta de apartament, dar proprietatile sale o fac sa fie un decor suspendat in orice camera. Cu toate acestea, beneficiile sale nu se limiteaza la cele pur estetice. S-a dovedit ca iedera elimina mucegaiul si  mirosul de  fecale animale din aer, reducand alergiile si imbunatatind calitatea aerului.

Citeste si articolul :   Psihologii avertizeaza: daca va veti sacrifica pentru copii, nu va vor mai respecta

7. Chlorophytum (planta paianjen)

Acest “animal” de companie printre plantele de interior este extrem de usor de ingrijit si se reproduce foarte repede. Daca aveti dureri de cap sau ameteli, plasati chlorophytum in dormitor. Indeparteaza substantele chimice dure precum formaldehida din aer, facand aerul mai curat si  poti dormi mai bine.

8. Aloe Vera

Multi oameni pastreaza aloe in casa datorita proprietatilor sale medicinale, de exemplu, este folosit pentru a trata arsurile si ranile. Cu toate acestea, pastrarea aloe aproape de patul dvs. va oferi, de asemenea  aer curat .

9. Spathiphyllum (Crinul Pacii)

Aceste flori sunt printre cele mai eficiente in imbunatatirea aerului din camera, ceea ce ajuta la imbunatatirea somnului. Ele indeparteaza benzina, formaldehida si monoxidul de carbon din aer. Interesant este faptul ca scot din aer sporii de mucegai si ii transforma in hrana pentru planta!

Autor