Remedii la domiciliu pentru o entorsa de glezna

In fiecare an, un milion de persoane cauta ingrijiri medicale pentru leziuni la glezna. Patruzeci la suta din entorse de glezna pot provoca probleme.

O entorsa de glezna se poate intampla oricui care ruleaza sau intoarce glezna in timp ce face ceva la fel de simplu ca mersul pe jos.

In unele cazuri, o entorsa a gleznei nu necesita interventie medicala. O entorse severa sau o fractura osoasa necesita tratament medical. Poate fi dificil sa distingeti un tip de leziune de altul, deci asigurati-va ca vorbiti cu medicul dumneavoastra.

Simptomele frecvente ale entorsei gleznei pot include :

Publicitate

Durere brusca dupa rasucirea sau rostogolirea gleznei

Umflatura

Vanataie

Doare la atingere

Incapacitatea de a merge normal

Gama limitata de miscare in articulatia gleznei

Pe langa aceste simptome, o fractura a gleznei ar putea include si :

Durere si umflaturi care nu se reduc dupa o zi sau doua

Incapacitatea de a suporta greutatea pe piciorul ranit

Amorteala sau slabiciune

Citeste si articolul :   Dr. Fauci spune ca cele doua vitamine, C si D, cresc imunitatea organismului si te apara de virusuri

Circulatie redusa

Daca exista vreo indoiala daca glezna este entorsa sau fracturata, solicitati imediat asistenta medicala. Daca aveti o leziune usoara sau moderata, luati in considerare aceste remedii pentru glezna entorse:

O.G.C.C

Fiecare sportiv si parinte stie acest remediu vechi pentru entorse minore, iar medicii il recomanda pentru ca functioneaza

Odihna: Stai departe de ranire cateva zile si odihneste-te suficient.

Gheata: Aplicati rece pe glezna de mai multe ori pe zi pentru a ajuta la reducerea durerii si umflaturilor.

Compresie: Aplicati un bandaj de compresie static sau elastic pentru a limita umflarea.

Ridicare: Reduceti fluxul de sange si alte fluide la locul leziunii ridicand glezna deasupra inimii.

Ar putea parea simplu, dar terapia poate fi foarte utila in timpul recuperarii. Incercati sa o incepeti cat mai curand posibil dupa aparitia entorsei gleznei, pentru a ajuta la controlul raspunsului inflamator natural al corpului.

Medicamente pentru durere

Desi o entorsa a gleznei nu este de obicei o leziune grava, poate fi totusi dureroasa. Daca considerati ca disconfortul este prea mare de gestionat, luati in considerare administrarea unui medicament fara prescriptie medicala care va poate ajuta sa reduceti durerea si umflarea.

Citeste si articolul :   Curatarea cabinei de dus cu remedii casnice

Sare Epsom

Dupa cateva zile, va puteti inmuia glezna intr-o baie calda cu sare Epsom. Este important sa aplicati rece in primele cateva zile dupa o accidentare.

Sarea Epsom poate ajuta la calmarea durerilor musculare si a tesuturilor conjunctive si poate ajuta la rigiditatea articulatiilor. Incercati sa adaugati saruri Epsom la o baie calda sau oarecum fierbinte de 1-2 ori pe zi.

Cat timp trebuie sa se vindece de o glezna entorsa?

Nu exista un raspuns unic la aceasta intrebare, deoarece cat de mult ar trebui sa se vindece o glezna depinde de o serie de factori.

Gravitatea ranirii, cat de mult va odihniti dupa ranire, abordarile de tratament pe care le luati si starea generala de sanatate poate influenta cat de rapid merge procesul de vindecare. In general, timpul de vindecare este urmatorul:

Entorse usoare: 1-2 saptamani

Entorse moderate: 4-6 saptamani

Entorse severe: 8-12 saptamani

In unele cazuri, o entorse severe poate necesita interventii chirurgicale sau terapie fizica pentru a sprijini pe deplin recuperarea.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.