Trucul florarilor de a pastra lalelele mai mult, adauga acest ingredient in vaza

Lalelele sunt una dintre cele mai comune flori de primavara. Ele ne infrumuseteaza interioarele si adauga culoare oricarei incaperi. Desi sunt flori de sezon, sunt foarte delicate si necesita ingrijire speciala.

Poate ca nu stiti, dar lalelele infloresc mai mult decat alte flori intr-o vaza. De aceea este esential sa respectati un pas important atunci cand le puneti in apa. Mai intai, taiati un centimetru din tulpinile florilor in timp ce acestea sunt sub jet de apa. Asigurati-va ca taiati in diagonala, pentru a crea o suprafata mai mare pentru absorbtia apei atunci cand le puneti in vaza.

Al doilea pas important este indepartarea frunzelor de pe tulpini. Desi la prima vedere acest aspect nu pare esential, realitatea este ca odata ce intra in contact cu apa, frunzele vor incepe sa putrezeasca. Astfel, viata florilor va fi mai scurta. Daca vrei sa te bucuri din plin, fii atent la acest detaliu.

Citeste si articolul :   5 plante care purifica aerul din dormitor

Exista un truc pe care il puteti folosi pentru a va ajuta lalelele sa reziste mai mult intr-o vaza cu apa. Acesta este un ingredient pe care trebuie sa-l adaugi in vaza cu apa pentru ca florile sa nu-si piarda repede frumusetea.

Publicitate

Ingredientul care pastreaza lalelele si le imbunatateste durata de viata

Inainte de a pune florile in vaza, adauga cateva picaturi de suc de lamaie in apa din vaza. Trucul este foarte eficient, deoarece aciditatea sucului de lamaie va impiedica dezvoltarea bacteriilor. Deci tulpinile florilor nu vor putrezi si va puteti bucura de ele mai mult timp.

Dupa ce pui lalelele in apa, alege cu grija locul din casa in care le vei aseza. Ar trebui sa pastrati aceste flori de primavara intr-un mediu racoros. Nu le asezati niciodata langa surse de caldura sau in incaperi unde stiti ca este cald.

De asemenea, este indicat sa protejati lalelele de lumina directa a soarelui. Nu uitati sa schimbati apa des. Nu adaugati apa calduta in vaza, intotdeauna apa rece. Si va ajuta la oprirea cresterii bacteriilor.

Citeste si articolul :   Citim soarta dupa cifre: ce secrete sunt ascunse de ultima cifra a anului tau de nastere

Care este anotimpul ideal pentru lalele?

Lalelele infloresc primavara, dar pregatirea incepe la inceputul pana la sfarsitul iernii. Bulbii de lalele au nevoie de cel putin patru saptamani inainte de inflorire.

Ce sa faci cu bulbii de lalele dupa ce infloresc?

Odata ce ati lasat frunzele sa se ofileasca in mod natural, puteti apoi sa scoateti bulbii. Asigurati-va ca aruncati orice bulb  deteriorat sau bolnav si lasati bulbii ramasi sa se usuce. Pastrati-i in   plase intr-un loc intunecat si uscat in timpul verii, este adesea recomandat un garaj sau subsol si replantati-le in sezonul urmator.

De ce cad petalele  lalelelor ?

Principala cauza a caderii petalelor  este deshidratarea. Lipsa udarii sau prea multa lumina solara poate duce la deshidratarea lalelelor cu frunze cazute. Desi lalelele nu au nevoie de multa apa, ele trebuie sa ramana umede. Prin urmare, va sfatuim sa va udati lalelele o data pe saptamana.

Udarea excesiva a acestor flori va provoca putrezirea radacinilor, care afecteaza absorbtia de nutrienti si poate duce, de asemenea, la caderea lalelelor.

Autor