6 utilizari neobisnuite ale aspirinei despre care toata lumea ar trebui sa stie

Acidul acetilsalicilic, cunoscut popular sub numele de aspirina, este un remediu subevaluat. Putini dintre noi stiu ca aceasta pastila poate fi utilizata nu numai in scopuri medicale, ci si in scopuri cosmetice si igienice. Aspirina este eficienta si ca detergent.

Iata cateva utilizari neobisnuite pentru aspirina la domiciliu:

1. Elimina petele

Aspirina poate fi utilizata ca agent de indepartare a petelor. Face o treaba excelenta de a indeparta petele de sange si transpiratie chiar si pe hainele de culoare deschisa.

Pentru a utiliza aceasta metoda, trebuie sa dizolvati 4 comprimate de medicament intr-un pahar cu apa, sa aplicati amestecul pe zonele murdare ale tesaturii si sa lasati timp de 3 ore. Dupa aceea, hainele trebuie spalate ca de obicei.

2. Impiedica decolorarea hainelor.

Aceasta procedura poate fi efectuata simultan cu spalarea in masina de spalat. Mai multe tablete de aspirina sunt zdrobite cat mai mult posibil si adaugate la cantitatea necesara de detergent .

Citeste si articolul :   Ce trebuie sa faceti daca va ardeti limba in timp ce beti o bautura fierbinte

Produsul rezultat este turnat in compartimentul masinii si spalat ca de obicei. Nu este nevoie sa inmuiati in prealabil rufele.

3. Decalcifiant.

Acidul acetilsalicilic va ajuta, printre altele, la curatarea chiuvetei sau a cazii de calcar, depuneri sau dungi. Este suficient sa dizolvati 5 comprimate de aspirina in detergent si sa spalati suprafata contaminata.

4. Ingrasamant pentru flori.

Un buchet de flori poate dura mult mai mult daca o tableta obisnuita de aspirina este dizolvata in apa din vaza. De asemenea, puteti uda florile din ghivece cu aceasta apa, deoarece acidul acetilsalicilic ucide infectiile fungice si bacteriene. Este suficient sa faceti acest lucru o data pe luna in scopuri preventive.

5. Remediu pentru matreata.

Aspirina este cel mai accesibil medicament pentru o problema atat de comuna precum matreata. Pentru a scapa de problemele scalpului, trebuie sa amestecati tableta de aspirina zdrobita cu o portie de sampon si sa aplicati direct pe radacinile parului si sa clatiti dupa cateva minute. Apoi va puteti spala din nou parul cu sampon curat.

Citeste si articolul :   Lidia Fecioru: De cine trebuie sa te feresti in viata, daca vrei sa-ti fie bine

6. Remediu anti-acneic.

Acidul acetilsalicilic este considerat a fi foarte eficient in combaterea acneei, precum si a punctelor negre si a inflamatiilor similare de pe piele. Produsul poate fi achizitionat gata preparat la farmacie sau preparat din mai multe tablete de aspirina, zdrobite si dizolvate in apa sau, de exemplu, suc de lamaie.

Este recomandat sa aplicati amestecul pe cos si sa-l lasati sa actioneze cel mult 5-7 minute si, pentru a fi eficient, trebuie sa repetati procedura de 2-3 ori pe saptamana.

Autor