8 trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru sanatate si frumusete

Bicarbonatul de sodiu a devenit  esential in fiecare zi pentru intreaga familie . Acest produs este extrem de eficient atat pentru curatarea casei, cat si in bucatarie.

1.Impotriva mirosului de sudoare

Deodorantele  industriale blocheaza glandele sudoripare pentru a opri transpiratia. Aceste produse influenteaza secretia de transpiratie si impiedica evacuarea acesteia. Nimic de spus despre eficacitatea lor.

Cu toate acestea, blocand transpiratia, nu mai eliminam toxinele, iar organismul se infunda. In plus, prezenta sarurilor de aluminiu si a parabenilor in compozitia deodorantilor  si antiperspirantilor  creste riscul de cancer de san si alte tumori maligne.

Pentru a evita aceste substante chimice si pentru a elimina mirosul neplacut de transpiratie la subrat, puteti folosi bicarbonat de sodiu.

Publicitate

Aplica putin bicarbonat de sodiu pe axila.  Curata si uscata si   dureaza pana la 24 de ore! Transpiratia nu este blocata, curge dar se usuca rapid, fara a lasa urme pe haine sau mirosuri neplacute.

2. O baie pentru picioarele mirositoare

Inmuiati-va picioarele obosite dupa o zi grea intr-o solutie de apa calda si bicarbonat de sodiu (3 litri de apa pentru 3 linguri de bicarbonat de sodiu).

Citeste si articolul :   5 beneficii incredibile pentru sanatate ale somonului

Daca faci aceasta baie de picioare in mod regulat, mirosul neplacut va disparea definitiv. Utilizarea bicarbonatului de sodiu ajuta si la inmuierea picioarelor.

3.Impotriva matretii

Pentru a scapa de acest fenomen neplacut, urmatoarea reteta va fi de mare ajutor:

Udati-va parul, apoi masati  scalpul energic cu bicarbonat de sodiu. Clatiti si uscati.  Nu este nevoie sa folositi sampon – bicarbonatul de sodiu il inlocuieste.

Publicitate

La inceput, parul tau va deveni uscat, dar acest lucru este temporar. Foarte curand va  deveni din nou moale  si matreata va disparea.

4. Par sanatos, stralucitor si matasos

Poti prepara un adevarat sampon de casa amestecand intr-o jumatate de pahar de apa 1 lingura de bicarbonat de sodiu, 1 ou si 2 linguri de alcool.

Se aplica pe parul umed, se maseaza si se clateste cu apa. Apoi, clatiti cu apa acidulata (1 litru de apa la care adaugam 2 linguri de otet  sau suc de lamaie).

Cand va spalati parul, daca adaugati o lingura de bicarbonat de sodiu in sampon, nu numai ca eliminati restul de fixativ si gel, dar va faceti si parul stralucitor si matasos. Parul blond va deveni mai deschis.

Citeste si articolul :   Reguli de urmat pentru o recolta mare a cepei de toamna!

5.Exfoliant facial

Faceti un amestec de apa si bicarbonat de sodiu. Poti inlocui apa cu gelul tau de curatare, in proportii egale. Si daca adaugi o lingurita de miere, inmulti proprietatile  acestui scrub.

Masati fata cu miscari circulare. Clatiti apoi cu apa rece si aplicati crema obisnuita.

6.Albirea dintilor

Pentru a obtine un efect satisfacator, periati-va dintii cu un amestec de sare si bicarbonat de sodiu in cantitati egale. Bicarbonatul de sodiu este un agent de albire, dar nu trebuie sa il utilizati niciodata mai mult de doua ori pe saptamana.

7.Respiratia urat mirositoare

Scapa complet de acele mirosuri neplacute cu reteta anterioara, cea pentru albirea dintilor.

8.Pungi sub ochi

Bicarbonatul de sodiu reduce cearcanele si pungile de sub ochi. Se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa fierbinte sau ceai, se amesteca. Inmuiati compresele in acest amestec si aplicati-le sub ochi timp de 10-15 minute.

Autor