Ce se va intampla cu corpul daca mananci morcovi in fiecare zi

Morcovii sunt benefici nu numai pentru copii si adolescenti. Aceasta leguma  are proprietati benefice unice .

Am pregatit pentru dumneavoastra 6 motive principale pentru care medicii va sfatuiesc sa acordati atentie morcovilor .

1. Sursa beta-carotenului

Din copilarie ni s-a spus ca morcovii sunt utili deoarece contin o cantitate mare de beta-caroten. Atunci nu ne-am gandit la ce este si de ce este atat de util. Beta-carotenul este un puternic antioxidant care ajuta pielea sa ramana sanatoasa si tanara, precum si protejeaza organismul de diferite boli, previne cancerul si ajuta la curatarea naturala a organismului de toxine .

2. Imbunatateste digestia

Corpul nostru are nevoie de surse suplimentare de vitamine, minerale, substante nutritive, inclusiv fibre insolubile . Morcovii sunt bogati in toate aceste substante benefice si contin, de asemenea, enzime utile pentru digestie. Datorita enzimelor si fibrelor insolubile, morcovii imbunatatesc digestia, accelereaza metabolismul si ajuta la combaterea problemelor delicate, cum ar fi constipatia, gazele si balonarea.

Cercetarile  arata ca consumul zilnic de morcovi poate contribui la reducerea riscului de ulcere gastrice cu 19%.

3. Beneficii pentru inima

Consumul zilnic de morcovi poate fi excelent pentru sanatatea dumneavoastra cardiovasculara. Morcovii sunt bogati in potasiu, ceea ce poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale semnificative si la imbunatatirea circulatiei sanguine. Institutul National al Inimii, Plamanilor si Sangelui din Statele Unite a realizat un studiu in 2012 care a aratat ca un consum consistent de morcovi poate reduce riscul de accident vascular cerebral si atacuri de cord cu 15%.

4. Sanatatea dentara

Din pacate, natura nu m-a rasplatit cu dinti frumosi si sanatosi, asa ca de multe ori trebuie sa cer ajutorul unui dentist. Asadar, medicul dentist m-a sfatuit sa imi revizuiesc dieta pentru a reduce factorii care au afectat negativ dintii. De asemenea, medicul stomatolog a recomandat sa se  acorde atentie merelor si morcovilor.

Aceste alimente va ajuta sa va mentineti gingiile si dintii sanatosi. Morcovii ajuta la scaderea placii si stimuleaza, de asemenea, salivatia, ceea ce ajuta la normalizarea microflorei orale.

Citeste si articolul :   5 semne care arata ca rinichii tai sufera. Nu le ignora

5. Piele frumoasa

Dupa cum stiti, morcovii sunt bogati in vitaminele A si C. Aceste vitamine sunt considerate vitamine de frumusete dintr-un motiv. Consumul zilnic de morcovi stimuleaza productia de colagen, o substanta care ajuta pielea sa ramana frumoasa, elastica, ferma si sa previna imbatranirea prematura. Vitamina C intareste sistemul imunitar, accelereaza procesul de vindecare a ranilor si reduce imperfectiunile vizibile ale pielii.

6. Sanatatea ochilor

Se stie ca morcovii sunt foarte benefici pentru sanatatea ochilor. Desigur, aceasta leguma nu va rezolva problemele ochilor  suta la suta, dar va ajuta in continuare la reducerea presiunii oculare si la reducerea riscului de a dezvolta diferite boli oculare. De exemplu, cercetarile privind tratamentul si prevenirea bolilor oculare si a tulburarilor de vedere au aratat ca un consum consistent de morcovi poate imbunatati sanatatea ochilor si reduce presiunea ochilor.

Dupa cum puteti vedea, morcovii sunt cu adevarat sanatosi. Si cel mai important, sunt foarte gustosi  sub orice forma  i-ai consuma si sunt si ieftini.

Citeste si articolul :   Top 10 suplimente si vitamine pentru piele

Amintiti-va insa ca acest lucru nu inlocuieste un control la  medic. Asigurati-va ca consultati medicul inainte de a include orice produs in dieta dumneavoastra.

Publicitate

Publicitate

Autor