Cum iti poti regla metabolismul pentru a scapa de kilogramele in plus

Toti stim ca atunci cand arderile sunt mai rapide scade cantitatea de grasime din corp. Majoritatea oamenilor care se confrunta cu obezitate au un metabolism lent, ceea ce duce la acumularea grasimilor si apare supraponderabilitatea.

Cum sa-ti reglezi metabolismul

Pentru reglarea metabolismul trebuie sa ai grija sa mananci des dar in cantitati mai mici, de exemplu iti poti organiza 3 mese principale si doua gustari pe zi.

Fa-ti un program al meselor.

Un lucru foarte important pentru activarea metabolismului este sa mananci la ore fixe, astfel metabolismul tau va sti can are de lucru. Iti adoptarea un regim alimentar echilibrat si sanatos. Odihna si miscarea sunt de asemenea foarte importante in reglarea metabolismului.

Redu caloriile consumate.

Numarul de calorii consumate intr-o zi este foarte important in activarea metabolismului. Deci, redu numarul acestora si renunta incet, incet la prajeli, sucuri acidulate, grasimi saturate sau zahar.

Publicitate

Publicitate

Nu mai bea suc de fructe, consuma-le intregi.

Sucul de fructe contine un nivel ridicat de zahar si este destul de sarac in fibr. Tinabd cont de acest lucru iti recomandam sa consumi fructele intregi, astfel au mai multe fibre decat sucul iar continutul de apa este mai ridicat.

Citeste si articolul :   Capricorn : Horoscop pentru ianuarie 2021

Bea multa apa pe zi.

Apa este foarte benefica pentru organism, iti recomandam sa consumi cat mai multa apa pentru a pastra metabolismul la cel mai ridicat nivel.

Alege alimente cu continut mai mare de antioxidanti.

Consumul alimentelor bogate in antioxidanti au drept efect conservarea sanatatii organismului. Ceaiul verde, citricele, merele, spanacul, carnea de curcan sau fasolea sunt doar cateva dintre alimentele ce contin antioxidanti.

Nu renunta la sport.

Cu totii stim ca un corp sanatos are nevoie de efort fizic, asa ca iti recomandam adoptarea unui program de exercitii fizice.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.