Ce se intampla cu corpul tau cand mananci telina

Stilul de viata modern expune organismul nostru la multe boli, deci este imperativ sa urmam o dieta sanatoasa si echilibrata. Nu neglija niciodata proprietatile fructelor si legumelor! Pot preveni serios mai multe boli.

Care sunt componentele telinei?

Telina este in primul rand bogata in antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi. Acestea distrug celulele sanatoase si accelereaza procesul de imbatranire a celulelor. De asemenea, contine compusi organici numiti poliacetilene, despre care se crede ca au efecte antiinflamatorii si antibacteriene. In plus, studii recente au aratat ca compusii sai chimici ar putea preveni multiplicarea celulelor canceroase.

Telina este buna si pentru oase. Un studiu a aratat ca adaugarea acestei legume la mesele zilnice poate pastra masa osoasa. De asemenea, este bogat in vitamina B6, care contribuie la echilibrul mental si la formarea globulelor rosii, la reglarea nivelului de zahar din sange si la intarirea sistemului imunitar.

Pe langa vitamina B6, aceasta leguma contine si vitamina K. Aceasta este implicata in procesul de coagulare a sangelui, creste rezistenta oaselor si ii ajuta sa lupte impotriva osteoporozei.

Telina contine, de asemenea, vitamina C care are proprietati antioxidante si intareste oasele, cartilajul, dintii, gingiile si sistemul imunitar. Vitamina C protejeaza, de asemenea, impotriva infectiilor si accelereaza vindecarea ranilor.

Prin urmare, calitatile sale antioxidante fac ca aceasta leguma sa fie eficienta impotriva pietrelor la rinichi, deoarece poate contribui la descompunerea lor. Telina poate ajuta, de asemenea, la tratarea astmului, o inflamatie a cailor respiratorii, datorita poliacetilenelor. Proprietatile antiinflamatorii ale acestuia din urma ajuta, de asemenea, la ameliorarea reumatismului si chiar la prevenirea bolilor. Telina intareste oasele si protejeaza articulatiile.

Publicitate

Publicitate

Autor