5 condimente care te vor incanta nu numai cu aroma, ci si cu proprietati utile

Toata lumea  are un raft (sau chiar un dulap intreg) cu diverse condimente, fara de care multe feluri de mancare nu ar fi deloc la fel de gustoase si aromate, iar procesul de gatit ar deveni plictisitor si monoton. Condimentele, atat condimentate, cat si aromate, si dulci, nu numai ca au un miros si un gust placut, dar au si multe proprietati utile.

Scortisoara

Scortisoara este una dintre cele mai populare si iubite  condimente. Si nu degeaba. Are un gust si o aroma placute si are puternice proprietati antiinflamatorii si antibacteriene. Scortisoara ajuta, de asemenea, la reglarea glicemiei si a nivelului de colesterol, protejand astfel impotriva dezvoltarii bolilor cardiovasculare si a diabetului de tip 2. Cel mai adesea, scortisoara este adaugata la produse de patiserie, deserturi si bauturi cu cafea.

Vanilie

Vanilia se foloseste nu numai in gatit, ci si in cosmetologie si aromoterapie. Acest condiment are o aroma dulce pronuntata care calmeaza, imbunatateste  starea de spirit, amelioreaza anxietatea si chiar reduce usor durerea. Vanilia este, de asemenea, un agent de respingere excelent si respinge multe insecte .

Cardamom

Cardamomul are un gust si o aroma destul de pronuntate si ascutite, astfel incat este adaugat in alimente in cantitati mici. Se foloseste in mod obisnuit pentru a prepara mancaruri din carne si legume, produse de patiserie si bauturi picante. Cardamomul imbunatateste digestia, stimuleaza creierul, amelioreaza durerile de cap si, de asemenea, ajuta la ameliorarea tusei si a durerii in gat. Asadar, o ceasca de ceai cu cardamom, bauta in timpul racelii , nu numai ca va  va incalzi, ci si va va vindeca.

Ghimbir

Ghimbirul confera alimentelor un gust si o aroma intepatoare specifice, care este destul de dificil de inlocuit cu alte condimente. Acest condiment are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, ajuta la intarirea sistemului imunitar si amelioreaza curgerea nasului si a durerilor de gat. In plus, ghimbirul reduce pofta de mancare, imbunatateste procesul de ardere a grasimilor, imbunatateste digestia si amelioreaza greata .

Cimbru

Cimbru , ca ghimbirul, combate bine racelile: amelioreaza durerile de gat si amelioreaza curgerea nasului . De asemenea, ajuta organismul sa digere alimentele grase grele si sa normalizeze nivelul colesterolului. Ceaiul de cimbru imbunatateste fluxul de sange catre creier, amelioreaza stresul si ajuta la somn.

Publicitate

Publicitate

Autor