10 beneficii ale ananasului pentru corpul tau

Ananasul este un fruct tropical suculent, aromat si satios, dar ceea ce este extraordinar la acest fruct nu este doar gustul sau placut dulce. Este, de asemenea, un aliment sanatos, cu beneficii recunoscute.

1- Ananasul este foarte bogat in substante nutritive esentiale

Acest fruct contine  substante nutritive esentiale de care organismul are nevoie:

Calciu

Cupru

Fosfor

Potasiu

Vitamina B

Vitamina A

Mangan

Doar adaugati echivalentul unei cani de ananas in dieta zilnica si veti face minuni pentru sanatatea dumneavoastra.

2- Stimuleaza sistemul imunitar

Acesta este un alt motiv excelent pentru a manca ananas. Acest aliment are o capacitate incredibila de a intari sistemul imunitar. Cand adaugati o ceasca de ananas in dieta zilnica, puteti combate infectiile obisnuite, cum ar fi gripa si racelile, datorita bogatiei sale in vitamina C si antioxidanti.

3- Scade tensiunea arteriala

Daca aveti tensiune arteriala crescuta, ar trebui sa mancati ananas in mod regulat. Acest fruct are capacitatea de a mentine tensiunea arteriala sanatoasa, deoarece este bogat in potasiu, un mineral puternic pentru reglarea si scaderea tensiunii arteriale.

Citeste si articolul :   Motive pentru care corpul tau nu are suficient calciu

4- Este antiinflamator

Persoanelor cu artrita sau alte umflaturi articulare li se recomanda sa manance ananas. Contine bromelaina, cunoscuta pentru capacitatea sa de a combate inflamatia articulatiilor.

5- Imbunatateste aspectul pielii

Colagenul este o fibra produsa de fibroblasti. Acesta este cel care confera dermei elasticitatea si fermitatea. Reinnoirea sa scade in timp, provocand subtierea dermei, care este cauza imbatranirii pielii.

Toate tratamentele antirid contin colagen. Cu toate acestea, daca doriti sa realimentati si, intr-un mod natural, mancati ananas; consumul sau stimuleaza productia de colagen. Pe langa faptul ca este gustos, ananasul va va ajuta sa va imbunatatiti aspectul pielii si sa ii redati stralucirea.

6- Imbunatateste digestia

Daca aveti probleme de digestie, includeti ananasul in dieta dumneavoastra. Acest fruct este bogat in fibre care ajuta la curatarea colonului. Drept urmare, veti reduce constipatia si balonarea, care sunt adesea efecte secundare ale unei sanatati digestive slabe.

7- Pentru o viziune sanatoasa

Daca suferiti de degenerescenta maculara, o boala care deterioreaza sanatatea ochilor, mancati mai mult ananas. Fructul contine beta-caroten, un nutrient necesar pentru o buna viziune.

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de cocos

8- Pentru oase puternice

Laptele nu este singurul aliment care este bun pentru oase; ananasul este, de asemenea, pentru ca este foarte bogat in calciu si mangan. Aceste 2 elemente sunt esentiale pentru cresterea si mentinerea oaselor sanatoase. Acestea ajuta la prevenirea pierderii densitatii osoase si a bolilor, cum ar fi osteoporoza, care pot duce la un risc mai mare de fracturi.

9- Exfoliaza pielea

Mananca mai mult ananas si vei reduce cantitatea de celule moarte care se aduna pe suprafata epidermei.

10- Imbunatateste sanatatea parului

Acest fruct exotic va poate ajuta sa luptati impotriva caderii parului. De asemenea, le intareste elasticitatea si le face mai groase.

Autor