Iata 8 semne de disfunctie a glandei tiroide

Tulburarea tiroidiana este dificil de diagnosticat, pur si simplu pentru ca semnele si simptomele sunt foarte asemanatoare cu alte afectiuni de sanatate. Cu toate acestea, este foarte important sa ii identificam semnele si simptomele pentru a putea rezolva aceste probleme la timp. Exista 2 tipuri principale de probleme ale tiroidei: hipertiroidismul si hipotiroidismul.

Hipertiroidismul

Cand produceti prea mult hormon tiroidian, puteti avea hipertiroidism. Unele dintre cauzele hipertiroidismului includ boala Graves, umflarea tiroidei sau nodulii tiroidieni.

Hipotiroidismul

Hipotiroidismul rezulta dintr-o subproductie a hormonilor tiroidieni. Deoarece productia de energie a corpului dumneavoastra necesita anumite cantitati de hormon tiroidian, o scadere a productiei de hormoni duce la niveluri mai scazute de energie.

Aceste probleme ale tiroidei se manifesta prin mai multe simptome pe care vi le prezentam mai jos.

Publicitate

8 semne care indica probleme cu tiroida

Dureri recurente in articulatii si muschi

Desi acest semn poate fi atribuit altor probleme de sanatate, o tiroida care functioneaza prost poate provoca dureri articulare la nivelul bratelor si picioarelor.

Citeste si articolul :   Sase alimentele care hranesc celulele canceroase si provoaca inflamatii in corp

Balonare si umflare

Trebuie sa acordati atentie glandei tiroide in cazul in care observati balonare sau umflare pe gat, deoarece hipotiroidismul duce la balonare.

Anxietate cu tremur

Tulburarile hormonilor tiroidieni modifica starea emotionala. Apoi ne simtim inconfortabil, anxiosi, nervosi si avem probleme de concentrare.

Modificari ale greutatii corporale

Un semn foarte frecvent al hipotiroidismului este cresterea inexplicabila in greutate, pe de alta parte, hipertiroidismul poate duce la o scadere in greutate foarte rapida. Acest lucru se datoreaza faptului ca glanda tiroida regleaza rata metabolismului.

Menstruatie anormala

Doua tipuri de perioade anormale pot fi cauzate de problemele tiroidiene: hipertiroidismul va determina un flux scazut sau absenta completa a ciclului menstrual, iar hipotiroidismul poate provoca perioade extrem de dure si prelungite.

Modificari in functionarea mentala

Sentimentele de oboseala si ameteli, precum si oboseala frecventa pot fi cauzate de scaderea nivelului hormonilor tiroidieni.

Reactii neobisnuite la temperaturile exterioare

Unii oameni pot reactiona diferit decat altii la temperaturile exterioare daca exista o problema cu glanda tiroida. Persoanele care sufera de hipertiroidism simt caldura excesiva, iar persoanele care sufera de hipotiroidism simt in general frig.

Citeste si articolul :   Pentru sanatatea articulatiilor: ce vitamine si alimente vor ajuta cu artrita

Pierderea parului

Caderea parului, fragilitate sau uscaciune, iar in 97% din cazurile de hipotiroidism, pielea devine si ea uscata si galbena. Pentru a evita si a lupta impotriva problemelor tiroidiene este esential sa urmezi o alimentatie sanatoasa prin consumul anumitor alimente benefice.

Alimente de mancat pentru a combate problemele tiroidiene

Iata cele mai bune alimente pentru o dieta cu hiper/hipotiroidism pentru a incepe procesul de vindecare:

Peste

Pestele furnizeaza acizi grasi omega-3, esentiali pentru echilibrul hormonal si functia tiroidiana. Echilibrarea nivelului de acizi grasi omega-3 si acizi grasi omega-6 din dieta ta poate reduce inflamatia si poate promova o functie neurologica sanatoasa.

Ulei de cocos

Ofera acizi grasi cu lant mediu care promoveaza metabolismul sanatos, maresc energia si lupta impotriva oboselii. Un element de baza al dietei pentru hipotiroidism, uleiul de cocos este usor de digerat si are proprietati antimicrobiene, antioxidante si antibacteriene care suprima inflamatia.

Alge

Algele marine se numara printre cele mai bune surse naturale de iod si ajuta la prevenirea deficientelor care perturba functia tiroidiana, in cazul unei diete hipotiroidiene.

Citeste si articolul :   La ce ne ajuta vitamina D: care este pericolul deficientei sale

Seminte

Semintele de in, canepa si chia furnizeaza acid alfa-linolenic, un tip de grasime omega-3 esentiala pentru echilibrul hormonal si functia tiroidiana.

Alimente bogate in fibre

Persoanele cu hipotiroidism pot avea dificultati digestive. O dieta bogata in fibre ajuta la sanatatea digestiva. Pentru a creste aportul de fibre, va trebui sa mananci mai multe legume proaspete, fructe de padure, fasole, linte si seminte.

Publicitate

Publicitate

Autor