Circulatie slaba a sangelui: care sunt simptomele?

Sistemul cardiovascular este alcatuit din inima si vasele sale: artere si vene. Fiecare vas are propriile sale functii intr-o retea de sange perfect echilibrata. Arterele sunt responsabile de transportul sangelui oxigenat si al nutrientilor de la inima la diferitele tesuturi ale corpului. Venele sunt responsabile pentru transportul sangelui care contine dioxid de carbon catre inima si apoi catre plamani. Astfel, deseurile sunt eliminate si sangele regenerat revine la inima.

Din pacate, unii oameni sunt predispusi la o circulatieslaba  a sangelui in fiecare zi.

Semne de circulatie sanguina deficitara

Daca aveti impresia ca reteaua de sange nu functioneaza corect, anumite simptome va pot justifica indoielile:

Amorteala sau furnicaturi la nivelul extremitatilor

Persoanele cu circulatie sanguina deficitara pot avea picioare grele. Acest sentiment poate creste pe parcursul zilei si poate fi deosebit de neplacut cand este cald. De asemenea, circulatia slaba a sangelui poate provoca furnicaturi in maini sau picioare.

Publicitate

Mainile si picioarele reci

Acest simptom se datoreaza de obicei unei scaderi a fluxului nervos catre extremitatile corpului. Intr-adevar, circulatia slaba a sangelui provoaca o senzatie persistenta de frig in maini si picioare. In unele cazuri, aceasta hipotermie perceputa poate fi insotita de rani, vezicule, intarirea pielii sau chiar modificari ale culorii pielii in zonele afectate.

Edem la nivelul picioarelor

Circulatia slaba a sangelui poate provoca, de asemenea, edem. Acest lucru se datoreaza faptului ca, atunci cand serul de sange este prezent in cantitati mari in tesuturile corpului, provoaca umflaturi neobisnuite. In general, edemele se gasesc la nivelul picioarelor si gleznelor. Persoanele care experimenteaza acest simptom pot simti ca hainele lor devin anormal de strimte . Pentru a localiza un edem, pur si simplu exercitati o presiune cu degetul pe o anumita zona si vedeti daca ramane marcat.

Dureri articulare si crampe musculare

Persoanele care sunt predispuse la o circulatie deficitara  a sangelui experimenteaza si dureri articulare sau crampe musculare. Frigul resimtit atunci cand reteaua de sange nu functioneaza corespunzator poate provoca dureri articulare, in special la nivelul bratelor si picioarelor. In plus, atunci cand sangele oxigenat nu patrunde corespunzator in tesuturile organismului, acestea din urma pot deveni mai rigide si astfel pot provoca crampe.

Oboseala

Circulatia slaba  a sangelui poate pune stres asupra organismului. Intr-adevar, daca tesuturile corpului nu primesc suficient sange, poate aparea o oboseala considerabila. Drept urmare, o tulburare a fluxului sanguin ne ataca considerabil nivelul de energie si poate perturba viata de zi cu zi.

Citeste si articolul :   Uite de ce nu trebuie aruncata niciodata coaja de banana

Obiceiuri de alungat in caz de circulatie deficitara  a sangelui

Daca crezi ca sangele tau nu circula corespunzator in corpul tau si te confrunti cu anumite simptome care se refera la acesta, este necesar sa consulti medicul. Cu toate acestea, anumite obiceiuri ar trebui evitate pentru a imbunatati circulatia sangelui:

– Stai prea mult in aceeasi pozitie

– Purtati haine strimte

– Purtati tocuri inalte

– Faceti bai la temperatura ridicata

– Inspirati fumul de tigara

Publicitate

Autor