Cinci alimente pe care fiecare sportiv trebuie să le adauge la dieta lor

In multe sporturi, rezultatul depinde nu numai de frecventa antrenamentelor, ci si de alimentatia adecvata. Acest lucru se aplica si rularii. Pentru a-ti atinge obiectivele in acest sport: sa slabesti, sa castigi masa musculara merita sa adaugi aceste cateva alimente in dieta.

Avocado

Avocado este un aliment excelent pentru sportivi, deoarece contine mult potasiu, un electrolit care mentine o frecventa cardiaca normala, promoveaza contractia musculara, regleaza tensiunea arteriala si transporta substantele nutritive catre celule. Cand alergam, pierdem putin potasiu din transpiratie, deci este important sa consumam alimente bogate in aceasta substanta inainte si dupa efort. Pe langa avocado, acestea includ cartofi, caise uscate, cartofi dulci, linte si banane.

Fructe de padure

Fiecare antrenament, mai ales unul  de mare intensitate, este un fel de stres pentru organismul nostru, in care antioxidantii pot proteja partial, care sunt continuti in cantitati mari in diverse fructe de padure: afine, cirese, zmeura,  catina , etc. Fructele  de padure nu isi pierd proprietatile benefice la frig, asa ca toamna si iarna pot fi consumate congelate.

Oua

Ouale sunt o sursa bogata de proteine de calitate si foarte digerabile, grasimi sanatoase, antioxidanti si vitamine B. Proteinele sunt foarte importante pentru recuperarea si cresterea musculara, precum si pentru stimularea metabolismului. Prin urmare, daca incercati sa pierdeti in greutate sau sa construiti muschi alergand, atunci acest produs ar trebui consumat mai des.

Carne de vita

Un alt produs excelent bogat in proteine. Dar, spre deosebire de pui si peste, care sunt si surse bune de proteine animale, carnea de vita are un continut ridicat de fier. Lipsa acestei substante poate avea un efect negativ asupra starii muschilor si a sanatatii in general. Cu toate acestea, daca din anumite motive nu mancati carne, atunci o puteti inlocui cu surse vegetale de fier: fasole, tofu, linte sau spanac.

Nuci

Alergatorii pot folosi nucile ca gustare rapida, convenabila si hranitoare. Bogate in proteine, fibre si grasimi sanatoase, acestea pot fi luate oriunde si consumate din mers, daca este necesar. Ele vor furniza rapid energia necesara, vor imbunatati concentrarea si va vor face sa va simtiti plin pentru o lunga perioada de timp.

Publicitate

Publicitate

Autor