Acest suc intareste sistemul imunitar si previne multe boli

Iata o reteta naturala bazata pe 3 ingrediente esentiale pentru intarirea sistemului imunitar care te vor ajuta sa previi mai multe boli precum gripa, racelile etc.

Sfecla

Sfecla este bine cunoscuta pentru proprietatile sale  medicinale, este bogata in acid folic, fier si antioxidanti care protejeaza celulele sanatoase impotriva daunelor care pot fi cauzate de radicalii liberi. Acestea pot preveni aparitia bolilor cardiovasculare. In plus, sfecla contine betanina, unul dintre pigmentii responsabili de culoarea lor si care, conform mai multor studii clinice, ar preveni aparitia cancerelor de piele, plamani si ficat.

In plus, aceasta leguma este bogata in betalaine, antioxidanti care imbunatatesc circulatia sangelui si au proprietati antiinflamatorii.

Sfecla este benefica si pentru sanatatea ochilor. Frunzele legumelor sunt bogate in luteina si zeaxantina care protejeaza macula si previn declinul precoce sau cauzat de varsta a sanatatii ochilor.

Publicitate

Pentru a profita la maximum de aceste beneficii, este indicat sa consumi sfecla cruda.

Citeste si articolul :   Cinci bauturi pentru a imbunatati functionarea creierului si a sistemului nervos

Mar

Merele de toate soiurile sunt bogate in fibre alimentare si antioxidanti. Acestea pot reduce riscul bolilor cardiovasculare prin limitarea oxidarii lipidelor care circula in sange si prin reducerea nivelului de colesterol.

In 2013, cercetatorii de la Universitatea din Oxford au descoperit ca consumul unui mar pe zi ar putea preveni 8.500 de decese din cauza bolilor cardiovasculare in fiecare an pentru persoanele peste 50 de ani. Acest rezultat este similar pentru persoanele care iau statine; medicamente prescrise pentru a scadea nivelul colesterolului.

Pe langa colesterol, marul este bogat in fibre alimentare, in special pectina care se umfla in timpul digestiei si ofera o senzatie de satietate. Acest fruct este deci un aliat de slabit foarte eficient pentru persoanele care doresc sa piarda grasimea si sa elimine toxinele.

Morcovul

Morcovii sunt bogati in pigmenti cunoscuti pentru puterea antioxidanta, si in vitamina A care imbunatateste functionarea sistemului digestiv si previne alergiile cutanate. In plus, morcovii sunt o sursa excelenta de beta caroten, un antioxidant foarte puternic, capabil sa neutralizeze radicalii liberi care favorizeaza aparitia bolilor.

Citeste si articolul :   Protectie delicioasa a inimii: cinci alimente de vara bogate in magneziu

Morcovii contin si carotenoizi, un antioxidant care ar preveni proliferarea celulelor canceroase prin reducerea daunelor oxidative care pot afecta ADN-ul. Potrivit Fondului Mondial de Cercetare a Cancerului, persoanele cu niveluri ridicate de carotenoizi din sange sunt mai putin susceptibile de a dezvolta cancer de san. Morcovii sunt, de asemenea, bogati in fibre care imbunatatesc digestia si previn acumularea de lipide in sange.

O reteta bazata pe aceste 3 ingrediente pentru intarirea sistemului imunitar si prevenirea bolilor:

O sfecla rosie, un mar si doi morcovi redusi in suc constituie un cocktail deosebit de benefic pentru organism. Consumand acest suc in mod regulat, promovati o digestie buna si va intariti sistemul imunitar.

Pentru a prepara acest suc, puneti mai intai bucatile de sfecla rosie intr-un blender. Turnati sucul intr-un borcan si lasati-l sa stea la frigider timp de o ora. Apoi adaugati morcovul si sucul de mere in sucul de sfecla. Bea acest suc cu 30 de minute inainte de micul dejun. Nu amestecati toate ingredientele deodata, acestea trebuie amestecate separat: daca nu lasati sucul de sfecla rosie sa stea, consumul lui pe stomacul gol poate provoca ameteli, greata si varsaturi.

Autor