Cum pastrati cartofii pentru a preveni incoltirea lor?

De ce inmuguresc cartofii?

Cartoful germineaza atunci cand nu este depozitat intr-un loc potrivit. Intr-adevar, umiditatea, caldura si lumina vor favoriza germinarea legumelor tale. Acesta este un fenomen natural intalnit adesea la cartofii timpurii care nu au fost niciodata tratati chimic. Ei produc solanina, o toxina prezenta in piele si germeni pentru a proteja tuberculul impotriva ciupercilor si bacteriilor. Aceasta substanta este toxica pentru oameni daca este luata in cantitati foarte mari. Poate provoca greata, varsaturi, dureri abdominale si dureri de cap. Daca vreti sa mancati cartofi care au incoltit, este indicat sa indepartati bine coaja . Pentru a preveni incoltirea lor, depozitati-le in locul potrivit.

Cum pastrati cartofii pentru a preveni incoltirea lor?

Pentru a preveni incoltirea cartofilor, este important sa-i depozitati in mod corespunzator. Intr-adevar, temperatura locului in care sunt depozitate poate afecta procesul de germinare.

Publicitate

Pastrati cartofii intr-un loc potrivit

Pentru un consum tardiv al cartofilor dumneavoastra cruzi, este important sa respectati mai multe conditii pentru a evita germinarea acestora. Pentru a preveni ca , cartofii sa inceapa procesul de incoltire, este important sa-i depozitati bine intr-un loc racoros, uscat, ferit de lumina si umiditate. De asemenea, ar trebui sa evitati amestecarea acestora cu alte fructe si legume, in special cu ceapa, care pot declansa procesul de germinare. Locul ideal pentru a le depozita este camara sau pivnita daca ai. Temperatura ideala a camerei nu trebuie sa depaseasca 10°C, dar cartofii nu trebuie pastrati la frigider, altfel risca sa-si piarda proprietatile nutritive.

Nu spalati cartofii

Citeste si articolul :   Asa se ingrijeste corect orhideea. Iata ce sa faci ca sa infloreasca tot anul

Daca aveti obiceiul de a va spala cartofii dupa ce ii   cumparati, acest lucru poate incepe procesul de incoltire. Schimbati-va obiceiurile si nu lasati cartofii  sa intre in contact cu apa inainte de consum.

Nu depozitati cartofii in recipiente etanse

Nu va puneti cartofii in cutii etanse pentru ca lipsa aerului ii  poate face sa incolteasca . Daca nu aveti camara sau pivnita, puteti depozita cartofii in lazi deschise din lemn sau plastic sau ii puteti lasa in punga de cartofi perforata in care i-ati cumparat. Ideal ar fi sa ii  asezi pe podea sau in raftul cel mai de jos pe care il ai, de exemplu, sub chiuveta. Pentru o buna circulatie a aerului, puteti plasa o foaie de ziar intre diferitele straturi de cartofi.

Pune cartofii langa un mar

Pentru o pastrare buna a cartofilor tai, pune-i intr-un loc intunecat cu un mar. Acesta din urma elibereaza un gaz, numit etilena, care va impiedica incoltirea cartofilor.

Citeste si articolul :   Bicarbonatul de sodiu, ingredientul perfect pentru curatenia de primavara

Dupa cum ati inteles, pentru a incetini procesul de incoltire, tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati aceste sfaturi simple si sa pastrati cartofii proaspeti gata de mancare.

Publicitate

Publicitate

Autor