Sase dintre cei mai buni coloranti naturali pentru ouale de Paste

Pastele este chiar dupa colt, ceea ce inseamna ca este timpul sa ne gandim la vopsele si decor pentru oua. Multi oameni prefera sa nu cumpere vopsea din magazin, ci sa foloseasca in schimb coloranti naturali.

Iata cateva vopsele naturale care te vor ajuta sa creezi cele mai frumoase si colorate simboluri de Paste.Retineti ca ouale albe sunt cele mai potrivite pentru vopsire in moduri naturale, nu cele maro.

Frunze de mesteacan

Pentru colorarea oualor, puteti folosi atat frunze proaspete de mesteacan, cat si cele uscate.  Frunzele de mesteacan dau coajii de ou o culoare delicata galbena  sau aurie, iar cand sunt gatite mult timp, devine maro deschis. Pentru a face vopseadin  frunze, puneti frunzele intr-o cratita, acoperiti cu apa  toate frunzele si fierbeti la foc mic timp de 30 de minute. Apoi puneti ouale in solutia rezultata si fierbeti-le timp de zece minute.

Curcuma

Acest condiment stralucitor poate transforma ouale intr-un galben frumos, iar pentru o culoare portocalie, la turmeric se poate adauga sofranul . Pentru a obtine o solutie de colorare, turnati apa clocotita peste condimente, lasati-le sa se infuzeze, apoi strecurati. Dupa aceea, inmuiati ouale in vopsea si fierbeti-le timp de zece minute.

Articolul continuă după reclame

Spanac

Acest colorant natural ofera cochiliei o culoare verde deschis sau inchis, dar fiti pregatiti pentru ca procesul de colorare sa dureze mult. Atat frunzele congelate cat si cele proaspete pot fi folosite pentru a face colorant , dar este mai bine sa le macinati: in acest fel culoarea va iesi mai stralucitoare. Puneti macinisul  rezultat din frunze intr-o cratita, acoperiti cu apa, aduceti la fierbere iar dupa   fierbeti timp de cinci minute. Apoi turnati amestecul  intr-un bol de sticla, puneti ouale in el si lasati-le 5-6 ore.

Sfecla

O nuanta frumoasa de visiniu de oua de Paste poate fi obtinuta folosind sfecla. A face o vopsea din aceasta leguma este destul de simpla: se da pe razatoare fina, se adauga apa la masa rezultata  si o lingurita de otet. Apoi fierbeti ouale in aceasta solutie timp de zece minute.

Varza rosie

Daca vrei sa dai cojilor de oua o tenta albastra, foloseste varza rosie. Pentru a face din aceasta leguma un colorant, trebuie sa fiarba in aproximativ doi litri de apa la foc mediu timp de 20-30 de minute. Lichidul violet obtinut dupa gatire trebuie scurs intr-un bol de sticla, adaugati oua in el si lasati-le cateva ore. Daca doriti o nuanta mai intensa, lasati ouale in vopsea peste noapte. Ei bine, daca va grabiti, fierbeti-le in solutie timp de zece minute.

Citeste si articolul :   Se spune pe 9 septembrie. Rugaciune catre Sfintii Parinti ai Maicii Domnului

Cafea

Pentru colorarea oualor, este mai bine sa folositi cafea instant: ii confera cojii o nuanta frumoasa de ciocolata. Este necesar sa se pregateasca o solutie de cafea in proportie de cinci lingurite de cafea pentru cinci oua. Se toarna putina apa peste cafea si se amesteca bine. Dupa aceea, adaugati ouale in lichidul de cafea si fierbeti-le timp de 8-10 minute. De asemenea, pentru o culoare mai stralucitoare, ouale pot fi lasate in solutie peste noapte.

Publicitate

Autor