4 alimente care promoveaza productia de colagen

Desi este adevarat ca exista mai multe suplimente care contin vitamine, minerale si proteine, colagenul este in general unul dintre cele mai izbitoare de pe piata.

Cu toate acestea, nu este intotdeauna necesar sa se recurga la suplimente pentru a stimula productia de substante in organism.

Acest lucru se datoreaza faptului ca colagenul este unul dintre cele mai importante elemente din corpul uman. Cand te hranesti corect, productia de colagen este constanta si in cantitatile necesare.

Cand dieta ta este saraca sau te limitezi la aceleasi alimente, colagenul nu este produs corespunzator. In general, acest lucru te va face sa pari mult mai putin jovial. De exemplu, parul tau va arata mai opac, iar liniile de expresie vor fi mai evidente.

In aceste cazuri, recomandarea obisnuita este sa optezi pentru un supliment care stimuleaza productia de colagen.

Cealalta alternativa, si cea care pare cea mai buna, este sa mananci alimente care promoveaza productia de colagen. Nu numai pentru ca este mai usor, ci si pentru ca este o modalitate mai directa de a obtine acel articol.

Citeste si articolul :   4 vitamine si minerale de consumat in timpul iernii

Beneficiile cresterii consumului de colagen

Fara boala osoasa. Prin consumul de alimente care promoveaza productia de colagen, sansele de a dezvolta boli osoase scad. In principal artrita si osteoporoza.

Vindecarea rapida a ranilor. Colagenul participa la regenerarea celulara. Lipsa de colagen duce la rani deschise pentru cicatrici mai lungi si mai vizibile.

Articulatii mai puternice. Articulatiile sunt aproape in intregime alcatuite din colagen. De-a lungul anilor, ei pot pierde din masa si pot cauza probleme, cum ar fi dureri de genunchi.

Jovialitate si elasticitate. De asemenea, colagenul confera elasticitate pielii, atat la nivelul fetei, cat si al corpului. In cazul in care ridurile sunt o problema, incercati alimente care promoveaza productia de colagen. De asemenea, va puteti

bucura de pregatirea unor masti hranitoare pentru pielea dvs. cu aceste alimente.

Alimente care promoveaza productia de colagen

1. Ardei rosii

Vitamina C este cruciala in producerea de colagen si una dintre cele mai bune surse ale sale este ardeiul gras rosu. Cand ai o dieta saraca in vitamina C, corpul tau poate sintetiza corect acest element.

Citeste si articolul :   8 alimente care incetinesc imbatranirea pielii

Este o leguma usor de incorporat in dieta ta. Puteti folosi ardeiul rosu in smoothie-uri, in salate sau pur si simplu crud pentru gustare intre mese.

2. Rosii

Rosiile favorizeaza productia de colagen, datorita bogatiei lor in licopen. Sunt excelente pentru combaterea daunelor pielii cauzate de mediu, razele ultraviolete si poluare.

Puteti consuma rosii dupa cum doriti, desi cel mai bine este sa le mancati  crude. Cu aceasta optiune, va vor mentine nivelul de licopen intacte.
3. Somon

Somonul este bine cunoscut pentru ca este bogat in grasimi sanatoase pentru inima. De asemenea, imbunatateste productia de colagen. Acizii lor grasi omega 3 lupta cu descompunerea colagenului cauzata de factorii de mediu.

Pentru gustul acestui peste, nu aveti nevoie de trucuri grozave pentru a-l gati. Incercati sa combinati o bucata din acest peste cu busuioc si putina sare. Apoi gatiti intr-o tigaie antiaderenta. Puteti inlocui busuiocul cu usturoi, ghimbir sau doar suc de lamaie.

Citeste si articolul :   Beneficiile uimitoare ale vitaminei B12

4. Carne de curcan

Productia de colagen depinde in mod natural, in mare masura, de diferiti aminoacizi esentiali. Cel mai bun mod este sa consumi proteine animale, cum ar fi curcanul.

Carnea de curcan contine prolina, glicina si lizina. Lizina ajuta la sinteza colagenului in cantitatea si calitatea potrivite.

Autor