Ce sa faci ca sa scapi de alergia la ambrozie. Sunt sfaturi de aur

În ultima perioadă, tot mai multă lume se confruntă cu tot felul de alergii, dar în topul acestora se află alergia la ambrozie.

Iată ce poți să faci dacă te lupți cu așa ceva, mai ales că această formă de alergie se manifestă în perioada august-octombrie.

Spală-te cât mai de pe față și pe mâini

Strănuți frecvent? Te mânăncă nasul sau ochii, ai secreții nazale abundente deși nu ești răcit și mai nou s-au înroșit și ochii? Sunt câteva dintre simptomele cu care se confruntă cei care suferă de alergie la ambrozie.

Pentru a evita aceste simptome, specialiștii vă sfătuiesc să evitați cât mai mult posibil activitățile în aer liber și să țineți ferestrele închise nu doar acasă dar și atunci când circulați cu mașina.

Publicitate

Pe de altă parte, este absolut necesar să nu stați în casă cu hainele pe care le-ați purtat pe stradă și să să spălați cât mai des pe mâini și pe față. Bineînțeles, de câte ori ajungeți acasă, trebuie să vă faceți un duș. Atenție sporită trebuie să aibă persoanele care au simptome ale alergiei la ambrozie și la legume și fructe crude.

Citeste si articolul :   12 alimente care au efecte neasteptate asupra organismului

BONUS: Cea mai simpla reteta prin care poti sa spui „adio” alergiei provocate de polenul de ambrozie!

Ingrediente :

– 200 de grame de miere de albine (locala)

– 50 de grame de otet din cidru de mere

– 1 lingurita de praf de ghimbir

– ½ lingurita de turmeric

Amesteca toate ingredientele pana cand se omogenizeaza. Se pastreaza la loc ferit de soare, in camara.

Tratament:

Pentru tratamentul alergiilor – consuma 2 lingurite pe zi, una dimineata dupa micul dejun iar cea de-a doua seara dupa cina.Tratamentul se face pana cand dispar simptomele.

Publicitate

Pentru prevenire alergiilor – consuma cate o lingurita zi de zi, dupa masa de seara. Incepe tratamentul cu cel putin 5-6 luni inainte de perioada de vara.

Ceea ce este uimitor la acest preparat este ca datorita ingredientelor pe care le contine, iti va ajuta organismul sa lupte impotriva acestei probleme, totul realizandu-se fara influenta medicamentelor.

Mierea

Aceasta trebuie sa fie cat mai naturala, cel mai bine ar fi sa o luati de la o persoana cunoscuta, care o colecteaza din zona unde locuiti (regiune). De ce? Pentru ca albinele care colecteaza polenul din regiunea unde traiti, vor colecta practic si polen de ambrozie. Mierea odata ajunsa in organism practic va crea o bariera, ceea ce va face ca afectiunea (alergia) sa nu se mai manifeste. Deci – mierea locala va crea imunitate la ambrozie !

Citeste si articolul :   Sase alimente de mancat cand va doare stomacul

Ghimbirul

Ghimbirul este un antihistaminic natural si un bun tratament naturist bine cunoscut pentru diverse afectiuni, inclusiv astmul. Cercetatorii au descoperit ca acesta poate ajuta la reducerea inflamatiei cailor aeriene si inhiba contractia cailor respiratorii

Turmeric

Turmericul este un alt condiment care ar putea ajuta la tratarea alergiilor la ambrozie si nu numai. Un studiu publicat in revista Molecular Nutrition, in 2008, a constatat că turmericul impiedica celulele mastocitare sa elibereze histamină (principalul mediator al alergiilor). Turmericul este indicat nu doar pentru tratamentul alergiilor, el avand o multime de alte beneficii.

Otetul din cidru de mere

Otetul din cidru de mere este folosit pentru a ajuta la tratarea nenumaratelor boli, printre care si alergia la ambrozie. Acesta este cu adevarat cel mai puternic remediu in tratamentul alergiilor la polen, praf, par de animalesi multe altele. Combinandu-l cu restul ingredientelor, se va crea un remediu super puternic, ceea ce va duce practic la eliminarea in totalitate a sensibilitatii la polenul ambroziei.

Autor

Autor: Manuela Miulescu

Manuela este in prezent editor al ziarului online fabricatinromania.info. Avand o experienta de 2 ani in jurnalism, ea este pasionata de arta si frumos. Printre publicatiile la care a activat amintim: andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com