Cele mai sanatoase fructe de pe planeta

Consumul regulat de fructe poate spori sanatatea.

Cu toate acestea, nu toate fructele sunt create egale. Unele dintre ele ofera beneficii unice pentru sanatate.

Grapefruit

Grapefruitul este unul dintre cele mai sanatoase citrice.

Publicitate

Pe langa faptul ca este o sursa buna de vitamine si minerale, este cunoscuta pentru capacitatea sa de a ajuta la pierderea in greutate si de a reduce rezistenta la insulina.

De exemplu, intr-un studiu realizat pe 91 de persoane, cei care au mâncat o jumatate de grapefruit proaspat înainte de mese au slabit cu 2,9 kilograme (1,3 kg) mai mult decat cei care nu au consumat .

In acelasi studiu, grupul de grapefruit a avut o reducere semnificativa a nivelurilor de insulina si a redus rezistenta la insulina.

De asemenea, s-a demonstrat ca consumul de grapefruit reduce nivelul colesterolului si ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi.

Ananas

Dintre fructele tropicale, ananasul este un superstar nutritional. O cana (237 ml) de ananas ofera 131% din aportul zilnic de referinta (CDI) pentru vitamina C si 76% din CDI pentru mangan.

Citeste si articolul :   Ce vitamine ar trebui sa ia un adult

Ananasul contine, de asemenea, bromelaina, un amestec de enzime cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si capacitatea de a digera proteinele.

Studiile efectuate pe eprubete si pe animale sugereaza ca bromelina poate ajuta la protejarea impotriva cancerului si a cresterii tumorii.

Avocado

Avocado este diferit de majoritatea celorlalte fructe.

Cele mai multe fructe sunt bogate in carbohidrati, in timp ce avocado are un continut scazut de carbohidrati si contine in principal grasimi sanatoase.

Majoritatea grasimilor din avocado sunt acidul oleic, o grasime mononesaturata legata de inflamatia redusa si de o sanatate mai buna a inimii.

In plus fata de grasimile sanatoase, avocado sunt incarcate cu potasiu, fibre și magneziu.

Un avocado intreg ofera 28% din CDI pentru potasiu. Aportul adecvat de potasiu este asociat cu scaderea tensiunii arteriale si cu un risc mai mic de accident vascular cerebral.

Merele

Merele sunt printre cele mai populare fructe si, de asemenea, se intampla sa fie incredibil de hranitoare.

Citeste si articolul :   Cele mai nocive bauturi pentru dintii tai

Acestea contin o cantitate mare de fibre, vitamina C, potasiu si vitamina K. De asemenea, ofera unele vitamine din grupa B.

Studiile sugereaza ca antioxidantii din mere pot promova sanatatea inimii si pot reduce riscul de diabet de tip 2, cancer si Alzheimer.

Activitatea antioxidanta din mere a fost, de asemenea, legata de cresterea densitatii osoase in studiile la animale si eprubete.

Un alt beneficiu notabil pentru sanatate al merelor este continutul lor de pectina.

Pectina este o fibra prebiotica care hraneste bacteriile bune din intestin si ajuta la imbunatatirea digestiei si a sanatatii metabolice.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.