9 lucruri pe care le facem in fiecare zi, care sunt daunatoare pentru sanatatea noastra

De multe ori credem ca putem anticipa pericolul. Cu toate acestea, nu toate situatiile care ne ameninta sanatatea pot fi prezise.

Si acest lucru se aplica pe deplin la ceea ce facem in fiecare zi, dar consideram inofensiv.

1. Bem din sticle de plastic.

Microplasticele pot fi gasite intr-o mare varietate de sticle de plastic. Aceste particule mici de plastic reprezinta o amenintare pentru sanatatea umana.

2. Purtam imbracaminte chimica.

Curatarea uscata, dupa cum sugereaza si numele, este un proces chimic care foloseste multe substante chimice periculoase. Unele dintre ele pot ramane in tesuturi. Inhalarea poate provoca iritatii respiratorii si oculare, dureri de cap, ameteli si probleme de vedere.

Publicitate

3. Ne abtinem de la stranut.

Nu intarziati niciodata stranutul. Stranutarea controlata duce, de asemenea, la ingustarea si ruperea vaselor de sange in ochi si nas.

4. Folosim parfum plin de substante chimice.

Multe parfumuri sunt pline de ingrediente toxice. Unele dintre ele provin din produse petroliere si pot provoca probleme respiratorii si hormonale, greata si varsaturi. In cel mai rau caz, puteti chiar sa fiti intoxicat .

5. Stoarcem cosuri.

In primul rand, acest lucru poate duce la deteriorarea starii pielii si la formarea de cicatrici. Exista o zona a fetei cunoscuta sub numele de „triunghiul mortii” care este conectata direct la creier.

Daca provocati o infectie prin stoarcerea cosurilor, aceasta poate duce cu usurinta la deteriorarea sistemului nervos si a problemelor de vedere.

6. Folosim produse cosmetice cu ingrediente sintetice.

Este important sa stii daca machiajul pe care il folosesti contine ingrediente sintetice care pot fi foarte daunatoare. Se acumuleaza in corp in timp si pot provoca iritatii ale pielii si chiar cancer.

7. Nu schimbam perna.

In fiecare noapte, perna ta absoarbe parti din piele, par si corp. Acest lucru poate atrage acarieni, care la randul lor pot provoca alergii.

8. Trageti firele de par in nas.

Indepartarea parului nasului poate irita si inflama pielea. Indepartarea acestora va slabi si sistemul imunitar, ceea ce poate duce la meningita si alte infectii .

Citeste si articolul :   Zincul este un oligoelement esential pentru corpul uman

9. Mancam mese preambalate.

Alimentele preambalate sunt mult mai putin hranitoare decat alimentele proaspete. Multe dintre aceste alimente preparate contin agenti cancerigeni, deoarece sunt gatite la temperaturi ridicate. Consumul acestora creste riscul de diabet.

Publicitate

Autor