Parfumuri naturale care intaresc sistemul imunitar

Potrivit oamenilor de stiinta, parfumurile botanice (cele naturale), din copaci ne intaresc sistemul imunitar. A merge la o plimbare in padure este sanatos – asta a fost clar de mult timp. Dar exercitiile fizice si aerul proaspat nu sunt singurele lucruri care au efecte pozitive asupra sanatatii noastre.

O plimbare in padure ne permite sa ne oprim din viata de zi cu zi. Verdeata, linistea placuta si mirosul aromat fac o plimbare in padure mult mai atractiva decat pe strada. Parfumurile speciale dintr-o padure, fac arborii  sa fie un mijloc de comunicare si sunt bune pentru sanatatea noastra atat fizica cat si mintala, iar acest lucru este dovedit medical.

Potrivit unui studiu al Scolii de Medicina Nippon din Japonia, copacii din padure au cu adevarat un efect de vindecare. La subiectii care au facut o plimbare lunga prin padure, asa-numitele celule ucigase au fost activate si crescute. Celulele sunt responsabile pentru apararea impotriva agentilor patogeni si, eventual, a celulelor tumorale existente. Cercetatorii atribuie acest efect pozitiv al plimbarilor in padure in special terpenoizilor – acestea sunt mirosuri din padure care sunt deosebit de intense.

Intr-un experiment realizat de un alt cercetator japonez, s-ar putea demonstra efecte suplimentare ale terpenoizilor. Subiectii testati au stat intr-o camera de hotel, in care aromele din padure curgeau in camera prin aerul conditionat. Retrospectiv, s-a constatat ca parfumurile stimuleaza substantele mesager si, prin urmare, scad tensiunea arteriala, glicemia si nivelul hormonilor de stres. In alte studii, culturilor celulare sau animalelor li s-au administrat terpenoide si ulcerele canceroase s-au retras sau nu s-au activat.

Terpenoidele coniferelor precum molidul, pinul si bradul sunt responsabile pentru cresterea numarului de celule ucigase din corpul nostru. Efectele pozitive ale parfumurilor de conifere pot fi demonstrate mult dupa o plimbare. Numarul mai mare de celule ucigase poate fi detectat pana la o saptamana dupa o zi de plimbare in padure. Astfel, doua zile printre conifere, face ca numarul de celule ucigase sa creasca cu 100% si dureaza pana la o luna pentru ca numarul sa scada din nou.

In Japonia, „scaldatul in padure” este deja considerat un adevarat medicament. Cercetatorii recomanda sa petreceti doua zile in padure o data pe luna pentru a absorbi parfumurile sanatoase si a va intari sistemul imunitar. Dar este important sa fie o plimbare atenta. Ar trebui sa lasi acasa gandurile si grijile si sa te bucuri de tot cee ace te inconjoara in padure.

Deci, respirati adanc si bucurati-va de padure!

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.