Cele mai bune suplimente pentru persoanele cu varsta de peste 50 de ani

Riscul de a dezvolta multe boli cronice creste odata cu varsta. Pentru a-si mentine sanatatea, persoanele peste 50 de ani sunt sfatuite sa ia anumite suplimente nutritive.

Multivitamine

Majoritatea oamenilor obtin toate vitaminele si mineralele de care au nevoie din alimente, dar nutritionistii recomanda suplimente multivitamine pentru a umple deficitul de micronutrienti. Trebuie sa va asigurati ca suplimentul contine B12 si acid folic, deoarece acestea sunt deosebit de importante pentru sanatatea creierului.

Colagen si vitamina D

Colagenul ajuta la imbunatatirea elasticitatii pielii si la reducerea aspectului ridurilor. Odata cu inaintarea in varsta, colagenul din organism se diminueaza, deci trebuie sa fie completat. Vitamina D este, de asemenea, recomandata persoanelor de peste 50 de ani, deoarece este importanta pentru imunitate si sanatatea oaselor.

Calciu

Dupa 50 de ani, femeile trebuie sa consume mai mult calciu – 1200 mg pe zi in loc de 1000. Potrivit expertilor, calciu sub forma de supliment alimentar este cel mai bine absorbit in doze de cel mult 500 mg, scrie Eat This .

Omega 3

Studiile au aratat  legatura intre nivelurile scazute de acizi grasi omega-3 si un risc crescut de modificari cognitive legate de varsta, cum ar fi dementa si boala Alzheimer. Grasimile omega-3 ajuta la mentinerea inimii sanatoase si reduc riscul de infarct sau accident vascular cerebral. In plus, acestea reduc nivelul trigliceridelor din sange si incetinesc formarea placii in artere. Cele mai bune surse de omega-3 sunt pestele si fructele de mare.

Zinc

Zincul este un nutrient esential pentru imbunatatirea sanatatii si a functiei imune generale. Singurele surse bune de zinc sunt stridiile, pe care majoritatea oamenilor nu le mananca regulat, de aceea suplimentarea este importanta.

Colina

Colina sustine functia ficatului si a muschilor. Si unele studii au aratat ca pastreaza memoria pe masura ce imbatranim. Ouale, carnea, pasarile de curte si fructele de mare contin cea mai mare cantitate de colina.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.