Apa este o sursa de sanatate si un ajutor pentru pierderea in greutate

Apa este  o sursa de energie, rolul sau pentru corpul nostru este extrem de important, deoarece 65% din greutatea unui adult sanatos este apa. Nici un singur proces chimic care are loc in celulele corpului nu este posibil fara acesta. Toti nutrientii pot fi absorbiti in sange numai daca sunt dizolvati in apa. In plus, apa poate fi un ajutor eficient pentru pierderea in greutate.

Cantitatea de apa bauta si excretata de rinichi, glande sudoripare si plamani este aproximativ aceeasi. In fiecare zi, o persoana pierde aproximativ doi pana la doi litri si jumatate de apa ,iar  organismul trebuie sa inlocuiasca  pierderea. Daca nu sunt compensate, atunci apa din corp va fi retinuta. Rezultatul acestui proces este excesul de umiditate din corp, ceea ce inseamna excesul de greutate. Pentru a scapa de excesul de lichide, trebuie sa beti mai mult. Multe studii au aratat ca scaderea aportului de apa duce la o crestere a grasimii corporale, iar cresterea absorbtiei apei o poate reduce.

O persoana supraponderala trebuie sa consume mai multa apa decat o persoana slaba. Apa ajuta la mentinerea tonusului muscular adecvat, deoarece permite muschilor sa se contracte si previne deshidratarea. In medie, se considera suficient ca o persoana sa consume 8 pahare de apa in fiecare zi. Este vorba de aproximativ doi litri. Cu toate acestea, o persoana supraponderala are nevoie de un pahar suplimentar pentru fiecare 8 kg de greutate in exces. In timpul activitatii fizice si pe timp cald, uscat, cantitatea de apa pe care o bei ar trebui sa fie marita.

Aportul regulat de apa imbunatateste gandirea si coordonarea creierului. Trebuie sa ne amintim ca este 90% apa, de aceea este extrem de important sa o alimentam cu apa  in cantitate suficienta. Creierul si intregul corp vor fi suficient de incarcate cu substantele necesare daca apa pe care o bem este bogata in minerale.

Publicitate

Cu toate acestea, nu uitati de caracteristicile individuale ale organismului. Este mai bine sa solicitati sfatul unui specialist si sa aflati de la el cata apa puteti consuma pentru a nu va afecta sanatatea.

Autor