Cinci alimente care stimuleaza arderea grasimilor si te ajuta sa slabesti

Din pacate, nu exista alimente care sa poata scapa in mod magic oamenii de excesul de grasime. Dar exista alimente care pot imbunatati procesul de ardere a grasimilor si va pot ajuta sa pierdeti in greutate. De obicei, aceste alimente va ajuta  sa va simtiti plin pentru o lunga perioada de timp, au un efect termic ridicat si proprietati antiinflamatorii.

Somon

Somonul este o sursa excelenta de proteine, care ofera un efect termic ridicat si este foarte hranitor. Pestele contine, de asemenea, acizi grasi omega-3, care ajuta la reducerea inflamatiei in organism. Somonul poate fi gatit  la gratar sau coapt la cuptor si servit cu orez brun sau legume ca garnitura.

Publicitate

Oua

Ouale sunt o alta sursa bogata de proteine de calitate care pot spori arderea grasimilor si ameliora foamea pentru o lunga perioada de timp. Preparatele din oua sunt o optiune excelenta pentru micul dejun, pentru a va reincarca bateriile pana la pranz. Participantii la un mic studiu care au mancat doua oua la micul dejun cinci zile pe saptamana au pierdut cu 16% mai multe grasimi corporale decat cei care au mancat covrigi si alte alimente bogate in carbohidrati la micul dejun.

Legume crucifere

Legumele crucifere (broccoli, conopida, varza de Bruxelles, rucola etc. ) sunt bogate in fibre, ceea ce este excelent pentru umplerea si reducerea aportului global de calorii. De asemenea, sunt bogate in fitonutrienti – substante care pot reduce inflamatia. Puteti manca legume nu numai crude, ci si coapte ca garnitura pentru carne, pui sau peste.

Condimente

Condimentele fierbinti (chili, jalapeno, ghimbir etc. ) cresc ritmul cardiac si temperatura corpului, ceea ce duce la arderea mai multor calorii. De asemenea, capsaicina, care se gaseste in ardeiul iute, reduce pofta de mancare, iar o substanta numita quercetin (care se gaseste si in ardei) suprima inflamatia.

Piept de pui

Pieptul de pui este unul dintre cele mai populare alimente pentru sportivi, deoarece este sarac in calorii si bogat in proteine. Inainte de a gati pieptul, ar trebui sa-l marinezi, altfel va fi prea uscat. Se poate servi cu legume, cereale sau paste din grau dur.

Autor