De ce este bine sa consumam avocado?

In ciuda continutului ridicat de grasimi, avocado este considerat un aliment dietetic.

De ce este bun avocado pentru tine?

Fructul are un numar imens de avantaje, ceea ce il face un produs aproape de neinlocuit. Deci, avocado:

-contine mult potasiu;

-serveste ca sursa de grasimi sanatoase ;

Publicitate

-bogat in fibre si util pentru nutritia dietetica;

-scade nivelul colesterolului si al trigliceridelor;

-accelereaza absorbtia nutrientilor ;

-Incarcat cu antioxidanti

-creste apetitul sexual.

1. Avocado este bogat in potasiu

Un avocado are mai mult potasiu decat o banana , desi acesta din urma este adesea citat ca una dintre principalele surse ale acestei substante. Studiile au aratat ca lipsa potasiului creste riscul de boli cardiovasculare si insuficienta renala. O portie de 100  de grame de avocado contine 14% din doza zilnica recomandata pentru potasiu, aceeasi cantitate de banane – 10% .

2.Avocado are un continut ridicat de grasimi sanatoase

Avocado are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati. Acestea sunt grasimi sanatoase, inclusiv acid oleic, care este, de asemenea, bogat in ulei de masline. Oamenii de stiinta cred ca are un efect bun asupra proceselor metabolice si ajuta la combaterea celulelor canceroase . Grasimile de avocado sunt rezistente la oxidarea caldurii, astfel incat fructele si uleiul sau pot fi gatite.

Citeste si articolul :   Beneficiile incredibile ale sucului de ananas asupra organismului

3.Avocado este potrivit pentru alimentele dietetice

Avocado este bogat in fibre, o substanta vegetala nedigerabila care poate favoriza pierderea in greutate . Nutritionistii fac distinctie intre fibrele solubile si cele insolubile. Primul hraneste bacteriile intestinale, care sunt importante pentru functionarea optima a corpului  si, de asemenea, reduce absorbtia grasimilor si ajuta la reglarea greutatii. 100 g de avocado contin 7 g de fibre (25% solubile), ceea ce reprezinta 27% din ADR  . Acestea sunt rate destul de mari in comparatie cu majoritatea produselor. Prin urmare, consumul de avocado ofera beneficii tangibile pentru pierderea in greutate.

4.Avocado scade nivelul colesterolului

Colesterolul ridicat este una dintre cauzele bolilor de inima. Totusi, vorbim despre colesterolul „rau”, deoarece exista si o subspecie „buna” in sange, care contribuie la buna functionare a organelor interne.  Avocado scade colesterolul rau cu pana la 20% si creste colesterolul bun cu 1%.

5.Avocado te ajuta sa slabesti

Studiile statistice au aratat ca cei care au consumat avocado au avut o probabilitate de jumatate mai mare sa dezvolte sindrom metabolic  . Participantii la sondaj care au adaugat in mod regulat acest produs la dieta lor au cantarit mai putin, indicele lor de masa corporala si scorurile de grasime corporala au fost semnificativ mai mici.

Citeste si articolul :   Semintele de in: beneficii pentru sanatate

6.Avocado face alte alimente mai sanatoase

Unii nutrienti sunt considerati solubili in grasimi, cum ar fi vitaminele A, D, E, K si antioxidanti precum carotenoizii. Studiile au confirmat ca uleiul de avocado din salate mareste absorbtia nutrientilor de catre organism de cel putin 2,5 ori si maxim de 15 ori . Astfel, fructul nu este doar foarte hranitor, ci adauga si valoare altor alimente vegetale. Adaugand o lingurita de ulei de avocado in preparatele vegetale, puteti obtine si mai multe beneficii din acestea.

7.Avocado este plin de antioxidanti

Fructul contine o multime de luteina, zeaxantina si carotenoide, care sunt importante pentru sanatate  . Cercetarile arata ca acesti antioxidanti contribuie la reducerea riscului de cataracta si degenerescenta maculara, boli oculare care apar adesea odata cu varsta  . Ca masura preventiva, este important sa consumati nutrienti in alimente, beneficiind astfel de vedere pe termen lung.

Autor