Consumul de avocado scade glicemia si colesterolul

Medicii sunt siguri ca consumul regulat de avocado va va imbunatati sanatatea.

In medie, avocado are 160 de calorii, 2 grame de proteine si 15 grame de grasime sanatoasa. Desi contine 9 grame de carbohidrati, 7 dintre ele sunt fibre, deci exista doar 2 carbohidrati „neti”.

Potrivit nutritionistilor , consumul a 100 de grame de avocado pe zi aduce multe beneficii pentru sanatate:

– scade nivelul colesterolului si glucozei;

Publicitate

– imbunatateste circulatia sangelui;

– reduce depresia si tensiunea ;

– favorizeaza o digestie buna.

Dar avocado are un continut ridicat de calorii, asa ca persoanele supraponderale trebuie sa fie atente la utilizarea acestui fruct.

Avocado sunt bogate in magneziu, potasiu si fier, care sunt esentiale pentru generarea si transmiterea impulsurilor nervoase, activitatea musculara normala si mentinerea echilibrului apei.

Si unele studii au aratat ca nutrientii din avocado pot ajuta la prevenirea cancerului de prostata si la reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei.

Avocado poate fi adaugat la salate, sosuri, paste sau chiar intins pe paine prajita. Iata 7 dintre cele mai bune retete pentru acest fruct:

Citeste si articolul :   Cum sa inlocuiesti zaharul rafinat cu sirop de artar in dieta ta?

1. Sandwich cu avocado si ou:

– Fierbeti oul, taiati-l in doua. Tocati avocado fin. Puneti totul pe o bucata de paine fara drojdie. Acest mic dejun este mult mai nutritiv decat fulgii de ovaz.

2. Salata de ton cu avocado.

– Conservele de ton si avocado merg bine impreuna. Taiati o jumatate din avocado decojit si umpleti-l cu ton. Se acopera cu rosii, ierburi si suc de lamaie.

3. Salata de creveti si avocado

– Prajiti niste creveti intr-o tigaie pana se rumenesc. Tocati avocado si rosii cherry, amestecati cu crevetii. Se condimenteaza cu ulei de masline, suc de lamaie si sare. Perfect pentru cina!

4. Paste cu sos de avocado

– Se fierb pastele. Puneti un avocado cu usturoi la fiert, adaugati cateva picaturi de otet si suc de lamaie. Turnati acest sos peste paste si asezati feliile de rosii pe el.

5. Avocado in pita.

– Taiati avocado, ardeiul gras, branza feta si ceapa verde in felii. Infasurati totul in paine de pita. Aceasta este o gustare excelenta pentru un picnic in natura.

Citeste si articolul :   Cinci moduri interesante de a folosi cojile de fructe in casa ta

6. Avocado prajit.

– Inmuiati feliile de avocado in ou si rotiti-le in pesmetul condimentat si sare. Prajeste avocado in ulei din floarea soarelui din abundenta. Cel mai bun adaos la acest fel de mancare este un sos fierbinte.

7. Inghetata de avocado

– Bateti pulpa de avocado, sucul de lamaie , coaja si  mierea dupa gust cu un blender. Se toarna amestecul intr-o matrita, se acopera cu folie de plastic si se congeleaza. Acesta este un fel de mancare slab in calorii .

Publicitate

Publicitate

Autor