5 bauturi care ajuta in prevenirea colesterolului marit

Nivelurile marite de colesterol total cresc riscul de accident vascular cerebral si boli de inima. Colesterolul total este atat colesterol rau (lipoproteina cu densitate mica), cat si colesterol bun (lipoproteina cu densitate mare).

Nutritia joaca un rol major in scaderea nivelului de colesterol. A te obisnui cu anumite bauturi te poate ajuta sa scazi in mod natural colesterolul.

Iata 5 dintre aceste bauturi:

1. Suc de fructe de padure.

Boabele reduc nivelul colesterolului din sange, dar nu toate sunt la fel de eficiente. Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din California au descoperit ca fructele proaspete scad semnificativ colesterolul . Cel mai eficient a fost murul, apoi in ordine descrescatoare – zmeura rosie, afine si capsuni.

Cercetatorii nu au stabilit inca exact cat de multe fructe de padure sau suc este nevoie pentru a scadea colesterolul. Dar, in orice caz, consumul regulat de suc de fructe de padure va fi benefic.

Citeste si articolul :   De ce nu ar trebui sa mananci mai mult de 7 oua pe saptamana

2. Ceai de ghimbir.

Ghimbirul a fost folosit de mult timp ca si medicament pentru a trata afectiuni precum diareea si greata. Cercetarile preliminare de la Universitatea din Maryland sugereaza ca ceaiul de ghimbir poate ajuta la scaderea colesterolului si la prevenirea aterosclerozei. Nu este recomandat sa consumati mai mult de 4 grame de ghimbir pe zi.

3. Suc de struguri.

O alta bautura grozava, mai ales daca nu beti alcool, este sucul de struguri. Ajuta la scaderea colesterolului. Substantele continute in struguri scad colesterolul  si normalizeaza colesterolul  din sange.

Pentru cele mai bune rezultate, femeilor li se recomanda sa bea zilnic 250 ml de suc de struguri si 500 ml pentru barbati. Bea doar 100% suc fara adaos de zahar. Sucul de struguri contine, de asemenea, multi antioxidanti benefici.

4. Ceai verde.

Ceaiul verde nu numai ca scade nivelul colesterolului, dar scade si riscul de cancer si boli cardiovasculare.

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti ,polifenoli. Potrivit Universitatii din Maryland, multe studii au aratat ca ceaiul verde scade colesterolul .

Citeste si articolul :   Cinci beneficii pentru sanatate ale caiselor despre care nu stiai

Potrivit oamenilor de stiinta, polifenolii impiedica absorbtia colesterolului in intestine si contribuie la eliminarea acestuia din organism.

5. Suc de cirese.

Ciresele sunt incarcate cu antioxidanti, care sunt foarte benefici si pot reduce si colesterolul. Sucul de cirese trebuie cumparat natural si fara zahar. Sau il puteti face acasa din cirese uscate sau proaspete.

Autor