Nunta de 350 de persoane. Mireasa s-a ales cu COVID, iar toti nuntasii intra in carantina

Nunta mare la Oradea. Nora fostului adjunct al Politiei Bihor, Eugen Boc, farmacista la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea, a fost confirmata cu Covid-19, luni, si exista informatii neoficiale ca si alti participanti sunt infectati.

Cele peste 350 de persoane care au participat la nunta vor intra bligatoriu in carantina. La eveniment au participat VIP-uri locale, inclusiv politisti si magistrati, invitati de socrul mare.

Tanara s-a testat, luni, iar in urma rezultatului care a iesit pozitiv. Aceasta a declarat un singur contact direct, pe sot, Eugen Boc jr.

Medicul care a efectuat investigatia a fost atentionat ca tanara fusese mireasa cu doar doua zile in urma, motiv pentru care tanara a fost obligata sa aduca toata lista cu cele 356 de persoane care au participat la eveniment.

“Potrivit procedurii, toate persoanele vor primi la domiciliu decizia prin care sunt obligate sa intre in carantina pentru o perioada de 14 zile. In ziua a 8-a, au posibilitatea sa se testeze si, daca rezultatul este negativ, din ziua 9 vor putea iesi din carantina”, a declarat sefa Directiei de Sanatate Publica Bihor, Daniela Rahota.

Nunta a avut loc la Sala de Evenimente Opera Events si au participat mai multe persoane din Bihor si Maramures. “DSP Maramures va primi lista persoanelor din respectivul judet si se va ocupa cu transmiterea deciziilor”, a mai delarat Rahota, potrivit Bihoreanul

Citeste si articolul :   Interlopi snopiti in bataie, dupa ce au iesit din izolare si au atacat cu pietre echipajele de politie

Cel care i-a cununat pe cei doi tineri, fara a participa insa si la petrecere, a fost chiar primarul Florin Birta.

Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea a anuntat, marti, inceperea anchetei in dosarul penal deschis de politistii oradeni care, sambata seara, au gasit 356 de persoane pe terasa si in sala de evenimente Opera Events, invitati la petrecerea de nunta a fiului fostului adjunct al Politiei Bihor, Eugen Boc.

Dosarul penal a fost deschis momentan fara suspecti in cauza, pentru acuza de zadarnicire a combaterii bolilor, organizatorii fiind acuzati ca nu au respectat masurile de prevenire a COVID-19, care permit prezenta a maximum 150 de persoane la evenimente private, 50 in spatii inchise si 100 in spatii deschise.

Petrecerea a si fost oprita sambata seara de politisti, care, pentru ca fostul lor sef a refuzat sa le prezinte lista tuturor participantilor, au fost obligati sa legitimeze toate persoanele la iesirea din incinta salii de evenimente. Politistii s-au si sesizat din oficiu, deschizand un dosar penal in caz, iar administratorul salii de evenimente a fost sanctionat cu amenda in valoare de 15.000 de lei.

Autor