Gest impresionant facut de IPS Teofan, dupa ce un medic s-a stins din viata, infectat cu COVID.

Gest impresionant facut de IPS Teofan. Un eveniment cu o incarcatura emotionala mare a avut loc la Botosani, la finalul Sfintei Liturghii de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, in ziua praznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctorita Mariana Andrioaie, medic primar de medicina interna la Spitalul de Urgenta Mavromati Botosani, a decedat in urma infectiei cu COVID-19. Medicul avea 68 de ani.

Astfel, la finalul Sfintei Liturghii de la Catedrala Mitropolitana, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oferit Crucea Moldova pentru mireni – post-mortem, medicului Mariana Andrioaie, din Botosani, potrivit Botosaneanul.ro

Sursa foto: Botosaneanul.ro

”Desi putea sa ramana linistita pentru a se bucura de pensie, medicul Mariana Andrioaie, de la Spitalul Mavromati din Botosani, a dorit sa intre din nou in sistemul medical, cand a observat ca sistemul este foarte aglomerat. Ultima garda a fost in Vinerea Mare, iar peste putin timp a fost atinsa de boala si a plecat la Domnul. Rugam pe Dumnezeu sa o odihneasca in mila Imparatiei Sale”,

Decoratia a fost inmanata sotului regretatei doctorite, Marian Andrioaie. La acest moment au participat si cei doi copii ai Marianei Androaie, ambii medici.

Citeste si articolul :   Scrisoarea care a emotionat Romania! O eleva i-a cerut primarului sa-i cumpere un telefon pentru cursurile online, si i-a promis ca ii va da banii inapoi din alocatie. Reactia barbatului

”De obicei se canta Multi ani traiasca, acum rostim impreuna Vesnica pomenire pentru roaba lui Dumnezeu Mariana”

Medicul Mariana Andrioaie, medic primar de medicina interna, avea 68 de ani, dar lucra cu derogare, la Spitalul Judetean din Botosani. De la inceputul pandemiei s-a aflat in prima linie de triaj. In a doua parte a lunii martie, a avut contact direct cu o pacienta de 27 de ani, considerata cazul zero in Moldova. Tanara s-a stins, iar doctorita a facut atunci testul si iesit negativ. A stat acasa in izolare doua saptamani, iar apoi si-a prelungit contractul pentru a-si ajuta colegii, in conditiile in care spitalul are putini medici.

Ultima garda a avut-o in Vinerea Mare, doua zile mai tarziu, a inceput sa se simta rau. A fost internata, apoi transferata la spitalul de boli infectioase din Iasi. Din nefericire, a pierdut lupta cu virusul.

Autor