10 alimente antiinflamatoare de inclus in dieta ta

Foarte des vorbim despre procesele inflamatorii care insotesc regulat multe boli precum artrita, inflamatia intestinala, durerile cardiovasculare etc. Dieta ta le poate vindeca.

Ce se intampla cand suferi de inflamatie?

Este un proces in timpul caruia sistemul imunitar si sistemul limfatic reactioneaza prin eliberarea de anticorpi si celule albe din sange in fluxul sanguin, pentru a lupta impotriva germenilor, bacteriilor si toxinelor sau a oricarui alt tip de amenintare.

1. Sfecla

Culoarea rosie a acestui aliment ne ofera deja un indiciu bun despre continutul sau de antioxidanti.

Sfecla este bogata in betalaina, un tip de antioxidant foarte potrivit pentru prevenirea si combaterea oricarui proces inflamator.

Publicitate

Aceasta planta este minunata pentru repararea celulelor deteriorate si pentru cresterea nivelului de minerale precum potasiul si magneziul, care sunt excelente pentru rezolvarea inflamatiei.

2. Broccoli

Iti place broccoli? Sau nu iti place? Oricum, nu ezita sa-l consumi intre doua si trei ori pe saptamana. Este foarte sanatos!

Broccoli are un continut ridicat de potasiu si magneziu. In plus, este foarte bogat in antioxidanti, capabil sa lupte impotriva inflamatiei cronice si a dezvoltarii cancerului.

Citeste si articolul :   Cum sa scapi de o durere de cap fara pastile

Consumati-l la abur pentru a evita reducerea continutului de goitrogen, o componenta potrivita pentru problemele tiroidiene.

3. Afine

Stim ca nu este usor de gasit. Cu toate acestea, retineti ca acest fruct ajuta la evitarea multor boli.

Este unul dintre cele mai bune alimente antiinflamatoare pe care le putem gasi in natura, datorita antioxidantului sau esential, quercetina. Este un flavonoid foarte potrivit pentru combaterea inflamatiei, reducerea proceselor infectioase si tratarea sindromului de colon iritabil.

Afinele ne imbunatatesc chiar si abilitatile cognitive. Consuma-l in fiecare dimineata intr-un iaurt natural fara zahar si cu ovaz.

4. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un element natural, excelent pentru combaterea stresului oxidativ sau a oricarei inflamatii.

Publicitate

Daca suferi de osteoporoza sau inflamatie din cauza artritei, o lingura de ulei de cocos iti va face foarte bine!

5. Beneficiile legumelor verzi din dieta ta

Puteti consuma legume verzi in mod natural sau in suc, deoarece datorita acestora veti obtine o cantitate mare de antioxidanti precum vitaminele A si C, precum si vitamina K.

Citeste si articolul :   6 retete naturale pentru curatarea si detoxifierea colonului

6. Somon

Acest peste este sanatos, hranitor si gustos. Este adevarat ca pretul sau poate fi putin mare dar fara indoiala merita sa il consumi o data sau de doua ori pe saptamana.

Insotit de sparanghel si putin suc de lamaie, este excelent pentru cina datorita beneficiilor sale antiinflamatorii.

Somonul este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3. Este potrivit pentru a avea grija de inima, oasele si creierul nostru.

7. Seminte de in

Semintele de in sunt, de asemenea, o sursa de omega-3, fitonutrienti si antioxidanti. Contin polifenoli capabili sa previna imbatranirea celulara, sa echilibreze hormonii si sa ne imbunatateasca sanatatea creierului.

Semintele de in sunt de asemenea bune probiotice capabile sa aiba grija de sanatatea noastra digestiva si sa combata drojdiile precum candidoza.

8. Turmericul

Daca turmericul este considerat un excelent aliment antiinflamator, este datorita continutului sau de curcumina, un compus foarte eficient in ameliorarea, de exemplu, a durerilor asociate cu artrita reumatoida.

Citeste si articolul :   Cinci remedii eficiente pentru calmarea tusei

Turmericul are citokine, un element care reduce eficient markerii inflamatiei.

9. Ghimbir

Va vorbim in mod regulat despre marile beneficii ale ghimbirului.

Este un antiinflamator natural care poate fi consumat proaspat, uscat sau ca supliment, deoarece este perfect pentru reducerea durerii datorita ingredientelor sale active asemanatoare ibuprofenului.

Ghimbirul este, de asemenea, foarte eficient in purificarea toxinelor si intarirea sistemului limfatic.

10. Ananas

Iti plac feliile proaspete de ananas? Putine fructe sunt atat de sanatoase si potrivite pentru a lupta impotriva oricarui proces inflamator.

Datorita enzimei bromelaina prezenta in ananas, putem, de exemplu, sa transformam o inflamatie generata de artrita, intr-o simpla inflamatie a stomacului din cauza digestiei proaste.

Publicitate

Autor