Iata de ce nu ar trebui sa mai arunci cojile de ananas

Ananasul este un fruct tropical cu gust inimitabil si pulpa moale, cu gust usor acid si dulce. Foarte popular pentru aroma sa distincta, ananasul este, de asemenea, o mina de beneficii.

Acest fruct este intr-adevar foarte bogat in nutrienti, printre care mangan, cupru, vitaminele C, B si B6, magneziu, fier, calciu si potasiu, nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului nostru. Primul ingredient activ din ananas este bromelaina. Este o enzima care are multe proprietati terapeutice si face din ananas un aliat major al sanatatii. Intr-adevar, bromelaina este un antiinflamator care imbunatateste digestia si actioneaza asupra circulatiei sangelui, precum si asupra sanatatii inimii.

Astfel, consumul de ananas ar aduce multe beneficii pentru sanatate . Acest fruct cu continut scazut de calorii (50 de calorii la 100 g de ananas), ajuta si la stimularea metabolismului, ceea ce permite o ardere mai buna a grasimilor. Coaja ananasului este bogata in nutrienti si are proprietati terapeutice.

Printre beneficiile ananasului:

Un antiinflamator

Bromelaina continuta in ananas ii confera proprietati antiinflamatorii. Prin urmare, acest fruct este foarte eficient in ameliorarea durerilor legate de problemele articulare, osteoartrita sau artrita reumatoida. De asemenea, reduce umflarea si diverse alte dureri.

Conform rezultatelor unei meta-analize a 12 studii stiintifice, bromelaina ar reduce simptomele osteoartritei umarului si genunchiului.

Protejeaza inima

Datorita proprietatilor antiplachetare si antitrombotice ale bromelainei, ananasul ajuta la subtierea sangelui, ceea ce ajuta la dizolvarea cheagurilor de sange si la prevenirea formarii acestora. Acestea pot provoca probleme cardiovasculare.

Bromelaina ar reduce, de asemenea, riscul de atacuri de angina pectorala, conform unei observatii clinice.

Publicitate

Previne cataracta

Cataracta este definita ca o tulburare vizuala care apare in urma opacizarii cristalinului. Potrivit unui studiu, o dieta bogata in vitamina C ar reduce riscul de a dezvolta aceasta tulburare oculara. Cercetatorii au urmarit un numar mare de femei timp de mai bine de zece ani, au colectat informatii despre obiceiurile lor alimentare si au efectuat o examinare a cristalinului lor. Rezultat: femeile cu cel mai mare aport de vitamina C au un risc cu 20% mai mic de cataracta, in timp ce cele care au debutul de cataracta au inregistrat o incetinire a progresiei acestei boli cu 33%.

Citeste si articolul :   4 simptome ale deficientei de vitamina B12 si 4 alimente bogate in vitamina B12

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca efectul antioxidant al acestei vitamine, prezent in fluidul din jurul cristalinului, a inhibat oxidarea acesteia.
Si din moment ce ananasul este o sursa foarte buna de vitamina C, consumul lui ar preveni aceasta tulburare oculara.

Amelioreaza simptomele astmului

Datorita actiunii sale mucolitice, bromelaina continuta de ananas ajuta la reducerea simptomelor de astm dar si raceli, bronsite si pneumonie. Intr-adevar, bromelaina actioneaza asupra mucusului si ii reduce secretia, precum si vascozitatea. Conform rezultatelor unui studiu clinic efectuat pe 124 de persoane care sufera de pneumonie, bronsita si multe alte probleme pulmonare, administrarea de bromelaina are un efect pozitiv prin promovarea evacuarii mucusului din tractul respirator.

Reteta miraculoasa de suc pentru a te bucura de toate beneficiile ananasului:

1 litru de apa filtrata

1 ananas cu coaja lui

Stevia

Preparare:

Incepeti prin a spala bine ananasul

Recupereaza-i coaja

Fierbeti bucatile de coaja de ananas intr-o oala cu apa si adaugati o cantitate mica din pulpa acestui fruct

Citeste si articolul :   Vinul rosu versus vinul alb – care este mai sanatos

Se lasa putin la racit si se adauga un litru de apa si putina stevia pentru a se indulci, dar acest pas ramane optional

Se amesteca bine ingredientele apoi se strecoara. Iata, sucul tau este gata!

Publicitate

Autor