Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos contine grasimi de calitate

Uleiul de cocos este un aliment compus in principal din grasimi. Intr-adevar, majoritatea acizilor grasi pe care ii contine sunt de tip saturat. Pana de curand, acesti nutrienti erau asociati cu o sanatate mai precara. Astazi, insa, expertii incep sa puna la indoiala acest lucru.

Acizii grasi saturati din uleiul de cocos sunt alcatuiti din trigliceride cu lant mediu, care s-a dovedit a avea un efect pozitiv asupra sanatatii. Consumul regulat al acestor nutrienti contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular.

In plus, consumul acestui tip de grasimi este asociat cu o satietate crescuta si deci cu scaderea in greutate. Dar, conform concluziilor unui studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie Clinica, dovezile actuale pentru aceasta legatura nu sunt foarte puternice. Sunt necesare studii suplimentare pe oameni pentru a confirma aceste rezultate.

Publicitate

Uleiul de cocos ofera vitamina E

Cand vorbim despre uleiul de cocos, trebuie sa tinem cont ca este un ingredient care furnizeaza vitamina E. Acest nutrient se remarca prin efectul sau antioxidant, care ajuta la combaterea radicalilor liberi si a oxidarii celulare.

Citeste si articolul :   Ce se intampla in corpul tau daca mananci multe oua?

In plus, exista dovezi ale unei relatii stranse intre aportul adecvat al acestei substante si buna functionare a sistemului imunitar.

De parca nu ar fi suficient, vitamina E interactioneaza pozitiv cu vitamina K, ajutand la dilatarea vaselor de sange si prevenind coagularea sangelui in interiorul acestora. Acesta este un alt motiv pentru care uleiul de cocos este un aliment benefic pentru a ajuta la reducerea riscului cardiovascular.

Un produs versatil

Uleiul de cocos poate fi introdus in dieta in mai multe moduri diferite. Este un produs care se potriveste bine in brutaria sanatoasa datorita proprietatilor sale organoleptice.

Datorita continutului sau de acizi grasi saturati, este foarte rezistent la caldura. Din acest motiv, poate fi supus proceselor de gatit la temperaturi ridicate .

In orice caz, trebuie amintit ca acest tip de gatit trebuie facut sporadic, intrucat se produc niste compusi toxici care pot fi nocivi pentru sanatate pe termen mediu si lung.

Uleiul de cocos ca parte a unei diete sanatoase

Citeste si articolul :   10 alimente care te ajuta sa fii mai sanatos

Dupa cum vedem, acest produs ne poate aduce o multime de lucruri pozitive in ceea ce priveste sanatatea. Includerea acestuia in dieta si combinarea lui cu alte uleiuri vegetale de calitate, cum ar fi uleiul de masline, va ajuta la imbunatatirea sanatatii noastre cardiovasculare.

Sa nu uitam ca este o sursa interesanta de vitamina E, care poate compensa deficientele acestui nutrient in contextul unei diete sarace in fructe uscate. Aceasta substanta are multe functii la nivel organic si este necesara asigurarea consumului ei regulat pentru a preveni problemele de sanatate vasculara.

In fine, trebuie remarcat faptul ca este un produs de mare versatilitate atunci cand este folosit in bucatarie. Rezista bine caldura si se potriveste perfect in retetele sanatoase de copt de astazi.

Datorita caracteristicilor sale organoleptice, permite obtinerea de deserturi cu aroma buna, chiar si cu adaos de doze mici de zahar. Acest lucru va avea, fara indoiala, un impact pozitiv asupra sanatatii.

Autor