11 beneficii minunate ale apei cu lamaie despre care toata lumea ar trebui sa stie

De ce apa cu lamaie?  Lamaile sunt bogate in nutrienti, inclusiv vitamina C, vitamine din complexul B, calciu, fier, magneziu, potasiu si fibre.

Daca incerci sa bei un pahar de apa cu lamaie in fiecare dimineata, acest obicei iti va ramane pentru totdeauna, iar corpul tau iti va multumi pentru asta.   Bea apa cu lamaie la prima ora dimineata, cu 15 pana la 30 de minute inainte de micul dejun. Acest lucru va va ajuta sa profitati din plin de beneficiile apei cu lamaie enumerate mai jos.

Ce face apa cu lamaie corpului uman?

1.Reduce inflamatia. Daca bei apa cu lamaie in mod regulat, aceasta va reduce aciditatea din organism care provoaca durere. Indeparteaza acidul uric din articulatii, care este una dintre principalele cauze ale inflamatiei.

2.Imbunatateste digestia. Sucul de lamaie nu numai ca promoveaza o digestie sanatoasa, ci reduce actiunea toxinelor din tractul gastrointestinal. Si ajuta la ameliorarea simptomelor indigestiei, cum ar fi arsuri la stomac, eructatii si balonare.

3.Ajuta la pierderea in greutate. Lamaile contin pectina, o fibra care ajuta la combaterea poftelor de mancare.

4.Curata organismul de toxine. Apa cu lamaie ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin stimularea functiei unei enzime care stimuleaza ficatul.

5.Indeparteaza petele de pe piele. Antioxidantii din sucul de lamaie nu numai ca ajuta la reducerea petelor pielii, ci si a ridurilor! Sucul de lamaie este folosit si pe cicatrici si pete   pentru a le imbunatati aspectul. Va ajuta sa va mentineti pielea stralucitoare.

6.Stimuleaza sistemul imunitar. Vitamina C este „cablurile de legatura” ale sistemului nostru imunitar, iar sucul de lamaie contine multa vitamina C  . Nivelul de vitamina C din sistemul dumneavoastra este unul dintre primele lucruri pe care expertii le recomanda sa le cresteti in zilele deosebit de stresante.

7.Sursa excelenta de potasiu. Dupa cum am mentionat, lamaile contin niveluri ridicate de potasiu, care este bun pentru sanatatea inimii, precum si pentru functia creierului si a nervilor.

Citeste si articolul :   Cinci cauze ale depresiei si cum poti scapa rapid de ea

8.Improspateaza respiratia. Apa cu lamaie ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerilor de dinti si a bolilor gingiilor. Deoarece acidul citric poate eroda smaltul dintilor, fie abtineti-va de la a va spala pe dinti inainte de a bea apa cu lamaie, fie periati-va pe dinti inainte de a o bea.

9.Va ofera un plus de energie. Sucul de lamaie ofera organismului energie pe masura ce patrunde in tractul digestiv, ceea ce poate ajuta la reducerea anxietatii si a depresiei. Chiar si mirosul de lamai are un efect calmant asupra sistemului nervos!

10.Ajuta la reducerea aportului de cofeina. S-ar putea sa nu crezi pana nu o incerci, dar inlocuind cafeaua de dimineata cu o ceasca de apa fierbinte cu lamaie, vei simti efectul! Veti simti un val de vivacitate in a doua jumatate a zilei. In plus, nervii tai vor fi bine.

11.Ajuta la combaterea infectiilor virale. Apa calda cu  lamaie este cea mai eficienta modalitate de a reduce infectiile virale si efectele durerilor de gat. In plus, sucul de lamaie va va intari sistemul imunitar, ceea ce va va ajuta sa luptati impotriva tuturor infectiilor.

Citeste si articolul :   Virgil Musta: Ce pot pati cei care nu se vaccineaza. Toti romanii trebuie sa stie acest lucru inainte de a lua o decizie

Cata apa cu lamaie sa bei

Pentru cei care cantaresc mai putin de 70 kg, stoarce o jumatate de lamaie intr-un pahar cu apa. Daca cantaresti mai mult de 70 kg, foloseste sucul unei lamai intregi. Puteti, desigur, sa diluati sucul in functie de gustul personal.

Publicitate

Publicitate

Autor