7 alimente naturale care stimuleaza metabolismul si te ajuta sa slabesti

Cheia pentru a pierde rapid in greutate este sa va accelerati metabolismul si, prin urmare, sa ardeti energie in primele etape ale dietei si sa preveniti inhibarea acestuia in etapele ulterioare.  Produsele naturale de zi cu zi pot ajuta la accelerarea metabolismului, care, spre deosebire de arzatoarele comerciale de grasime, nu au o imprastiere generoasa a efectelor secundare si a contraindicatiilor.

Ca orice alte alimente de pe lista, este important sa mancati cu moderare si sa nu mancati in exces. In plus, este posibila o reactie alergica la orice produs – daca observati orice manifestare a alergiilor, ar trebui sa opriti cel putin temporar consumul acestor produse si sa consultati un alergolog.

Leguminoase: linte, fasole, mazare

Leguminoasele sunt excelente pentru cei care au grija de dieta lor. Sunt bogate in proteine vegetale si au un indice glicemic foarte scazut, ceea ce inseamna ca terciul din ele fi greu de digerat  si va contribui la o senzatie de plenitudine de lunga durata. In plus, conform unui studiu de revizuire din 2016 publicat in revista British Journal of Nutrition , consumul de leguminoase creste metabolismul si ajuta la prevenirea sindromului metabolic.

Citeste si articolul :   Menta este un remediu aromat

Brocoli

Indiferent daca va place sau nu gustul , acesta este plina de beneficii. Contine o substanta numita glucorafanina, care poate ajuta la reducerea nivelului de grasime din sange , la „reajustarea” metabolismului .

Publicitate

Publicitate

Ghimbir

Cercetatorii iranieni au descoperit ca ghimbirul poate ajuta la reducerea greutatii corporale in timp ce creste cantitatea de colesterol “bun” din organism. Ghimbirul poate fi folosit pentru prepararea ceaiului, care va fi util si pe vreme rece si ploioasa datorita proprietatilor sale antiseptice si antibacteriene.

Oua

Un ou contine aproximativ 6 grame de proteine. Puteti scapa de galbenusul gras si bogat in calorii si puteti trece cu albusul de ou, care contine jumatate din proteina din ou – aproximativ 3 grame. Un studiu a constatat ca alimentele bogate in proteine au crescut efectul termic al alimentelor cu 15-30%. Efectul termic al alimentelor sau continutul negativ de calorii este o masura a cantitatii de energie pe care corpul o cheltuieste in digerarea, absorbtia si procesarea nutrientilor din alimente.

Citeste si articolul :   7 remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea durerilor de dinti

Cafea

Faptul ca cofeina este capabila sa stimuleze metabolismul este cunoscut de mult timp. Studiile au aratat ca a bea doar o ceasca de cafea va poate creste metabolismul cu 11%. Cu toate acestea, nu trebuie sa depasiti aportul individual de cafea (de obicei nu mai mult de 4-5 cani pe zi), deoarece acest lucru poate provoca o usoara excitare (tremur, anxietate, insomnie) sau, dimpotriva, letargie si apatie.

Ceai verde

Pe langa faptul ca ceaiul verde contine catehine (care au proprietati antioxidante), tanin (intareste vasele de sange si imbunatateste digestia) si vitamina C, poate fi un catalizator pentru accelerarea metabolismului. Expertii olandezi sustin ca consumul de ceai verde  poate creste cheltuielile cu energia cu pana la 5%.

Publicitate

Autor