Ultima ora! Luni, elevii din Bucuresti se duc la scoala si gradinita?

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat dupa ce prefectul Capitalei a anuntat ca abia maine sau poimaine va convoca in sedinta Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta ca urmare a depasirii ratei de infectare de 3 la mie -, ca elevii si copiii de gradinita din Capitala “maine se prezinta la unitatea de invatamant, in conformitate cu prevederile din ordinul comun, activitatile desfasurandu-se in conformitate cu scenariul 2, ca pana acum”.

Monica Anisie a transmis ca “daca nu exista o decizie din partea Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, scolile si gradinitele vor functiona in scenariul doi, exact cum este prevazut in ordinul comun al Ministerului Sanatatii si al Ministerului Educatiei si Cercetarii”.

Publicitate

“Maine dimineata la ora 8:00 am convocat la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti inspectorii scolari de sectoare si inspectorii generali adjuncti pentru a realiza planul de masuri privind desfasurarea activitatilor didactice in sistem online”, a declarat ministrul Educatiei, pentru Edupedu.ro.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, vestea momentului: „Scoala incepe pe 14 septembrie”

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat ca nu are in vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta in aceasta zi.

Publicitate

„Nu. In legislatie scrie ca in 48 de ore comitetele pentru situatii de urgenta judetene si cel municipal se intrunesc dupa depasirea unei rate de 3. Deci, daca astazi s-a anuntat, 48 de ore inseamna luni si marti. 3,02 e foarte putin depasit ca sa panicam lumea. O sa vedem, mai ales ca rata dupa care ne orientam noi este cea comunicata lunea. In fiecare luni e comunicata rata aferenta celor 14 zile anterioare”, a spus Gheorghe Cojanu, pentru Edupedu.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.