Navă spațială OSIRIS-REx e gata sa aterizeze pe asteroidul Bennu

Pământul se întâlnește cu Bennu, Bennu se întâlnește cu Pământul.

Pentru toți pământenii care nu urmăriți tot ce se întâmplă deasupra capului, asteroidul Bennu este un asteroid celebru și mai târziu în această lună o navă spațială NASA va ateriza pe această piatră spațială pentru a colecta câteva mostre de “praf”. A fost nevoie de doi ani pentru a ajunge la acest moment extraordinar.

O întâlnire între OSIRIS-REx și asteroidul Bennu va marca prima misiune NASA de a colecta material de pe suprafața unui asteroid. Această misiune este, de asemenea, o muncă de dragoste pentru cercetătorii din întreaga lume care au investit ani din viața lor în misiunea istorică.

Nava spațială OSIRIS-REx este programată să aterizeze pe micul asteroid Bennu in formă de diamant, aflat între Pământ și Marte, pe 21 octombrie.

Mai multe studii au fost publicate pe această temă în revistele Science and Science Advances, menționând că materialul organic purtător de carbon este „răspândit” pe suprafața asteroidului.

În primăvara anului 2019, nava spațială OSIRIS-REx a NASA a capturat aceste imagini, care prezintă fragmente de asteroid Vesta prezent pe suprafața asteroidului Bennu. Bolovanii strălucitori (înconjurați în imagini) sunt materiale bogate în piroxeni de la Vesta. Unele materiale luminoase par a fi roci individuale (stânga), în timp ce altele par a fi claste în bolovani mai mari (dreapta). Credite: NASA / Goddard / Universitatea din Arizona

Aceasta include zona de unde nava OSIRIS-REx a NASA va prelua primul eșantion, cunoscut sub numele de Nightingale, pe 20 octombrie. „Abundența materialelor purtătoare de carbon este un triumf științific major pentru misiune. Acum suntem optimiști că vom colecta și vom returna un eșantion cu material organic – un obiectiv central al misiunii OSIRIS-REx ”, a declarat Dante Lauretta, investigator principal OSIRIS-REx la Universitatea din Arizona din Tucson, într-un comunicat.

Publicitate

NASA spune: „Descoperirile au permis oamenilor de știință să teoretizeze că asteroidul părinte al lui Bennu avea probabil un sistem hidrotermal extins, în care apa a interacționat și a modificat roca de pe corpul părinte al lui Bennu. Deși corpul părinte a fost distrus cu mult timp în urmă, vedem dovezi despre cum arăta cândva acel asteroid apos – în fragmentele sale rămase care alcătuiesc Bennu. Unele dintre aceste vene carbonatate din bolovanii lui Bennu măsoară până la câțiva metri lungime și câțiva centimetri grosime, confirmând că un sistem hidrotermal de apă la scară asteroidă era prezent pe corpul părinte al lui Bennu. “

Citeste si articolul :   Avertizare NASA: Un asteroid gigant va trece pe langa Pamant, saptamana viitoare

Printre descoperiri se numără materialul organic pe scară largă purtând carbon, pe suprafața puternic craterată a asteroidului.

Mai mult de 98% din suprafața lui Bennu pare a fi acoperită cu carbonați și molecule organice care sunt considerate precursori ai vieții.

Unul dintre obiectivele aterizării OSIRIS-REx este de a readuce materialul carbonic pe Pământ.

Oamenii de știință planifică experimente detaliate pe probe și speră că vor ajuta la răspunsuri la întrebări complexe despre originile apei și vieții pe Pământ.

OSIRIS-Rex va lua un eșantion din Craterul Nightingale (Furnizat: NASA / Goddard / Universitatea din Arizona)

Sonda spațială NASA va încerca să aterizeze pe suprafața Bennu timp de 16 secunde și să colecteze aproximativ 60 de grame de praf spațial.

Dar misiunea este riscantă: asteroidul este mai stâncos decât se prognozează și se învârte foarte repede cu pietricele mici care zboară de pe suprafață.

Dacă sonda OSIRIS-REx reușește, nu se va întoarce pe Pământ decât în ​​2023.

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele