China interzice 105 aplicatii, inclusiv TripAdvisor

Getty Images
China a eliminat 105 aplicatii din magazinele sale de aplicatii ca parte a unei campanii pentru a scapa de continutul legat de pornografie, prostitutie, jocuri de noroc si violenta.

Majoritatea aplicatiilor interzise sunt chineze, dar aplicatia de calatorie din SUA TripAdvisor este, de asemenea, inclusa pe lista.

Potrivit Administratiei Cibernetice din China, toate aplicatiile au incalcat una dintre cele trei legi cibernetice, desi nu furnizau detalii.

A doua instanta americana se pronunta impotriva interdictiei planificate a TikTok.

Judecatorul de district american, Carl Nichols, a declarat ca presedintele Trump si-a depasit autoritatea atunci cand a incercat sa interzica aplicatia chineza de partajare video din motive de securitate. El este al doilea judecator care se pronunta in favoarea TikTok.

Publicitate

Publicitate

Majoritatea aplicatiilor din cea mai recenta represiune de la Beijing sunt interne, autoritatile spunand ca interdictia raspunde la continutul publicului „considerat jignitor”.

Nu este clar de ce a fost interzis TripAdvisor. BBC a contactat firma pentru un comentariu, dar nu a primit inca un raspuns.

Citeste si articolul :   Trump postează: „Nu vă temeți de Covid”, provocând discuții aprinse de Twitter

Tensiunile dintre SUA si China s-au jucat din ce in ce mai mult in spatiul cibernetic in ultimele luni.

Cand vara a fost anuntata interdictia TikTok de catre presedintele Trump, autoritatile chineze au acuzat SUA de tactici de intimidare si au spus ca vor lua „masurile necesare” pentru a proteja interesele companiilor chineze.

Internetul ramane puternic reglementat in tara, cu firmele americane Google, Facebook si Twitter, toate blocate.

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele