Cum au reactionat rusii cand au aflat ca nu mai au voie sa consume alcool 56 de zile, daca se vaccineaza anti-COVID

Autoritatile sanitare din Rusia au recomandat persoanelor care se vaccineaza impotriva COVID-19 sa nu mai consume alcool timp de 56 de zile.

″Doua saptamani inainte de imunizare (prima doza de vaccin – n.red.) trebuie categoric sa nu se consume (alcool). Formarea imunitatii inseamna 21 de zile intre cele doua injectii si alte 21 de zile dupa′’, deci 56 de zile, a declarat Anna Popova, responsabila sanitara rusa, potrivit Agerpres.

Ea a mentionat ca cei care se vor vaccina trebuie sa aiba mare grija de otganism in aceasta perioada de timp.

″Daca dorim sa avem sanatate si autoaparare (imunitara), atunci trebuie sa lasam organismul sa o formeze. Pentru aceasta, nici inainte, nici dupa, nici in timpul. Pur si simplu deloc si in niciun caz’’, a mentionat  Anna Popova despre consumul de votca si alte bauturi alcoolice.

In cazul in care apar efecte adverse generate de abstinenta fortata la alcool, femeia le-a recomandat sa apeleze la medic.

Citeste si articolul :   Oamenii de stiinta din Belgia au realizat un vaccin anti-Covid care ofera imunitate pe viata

Vicepremierul rus Tatiana Golikova le-a cerut saptamana trecuta celor care se vaccineaza cu vaccinul rusesc Sputnik-V sa nu consume alcool timp de 42 de zile. Aceasta recomandare a fost extinsa acum de Anna Popova la 56 de zile.

Medicii rusi spun asta.

„In primul rand, alcoolul reduce imunitatea, agraveaza toate bolile cronice, afecteaza inima, ficatul si pancreasul, stomacul si esofagul. In al doilea rand, alcoolul este incompatibil cu multe medicamente si poate provoca alergii. Vaccinul, dupa cum stiti, este un medicament. Combinatia cu alcoolul poate duce la o exacerbare a anamnezei alergice ”

Cum au reactionat rusii la aflarea acestei vesti.

Pe retelele de socializare foarte multi cetateni rusi au reactionat negativ fata de acest indemn, potrivit presei ruse, mai ales ca urmeaza sarbatorile de iarna.

Anna Popova a mai spus ca Rusia este pregatita pentru vaccinarea masiva gratuita si voluntara ordonata de presedintele Vladimir Putin. Aceasta tara a inregistrat pana in prezent 44.159 de decese in randul celor peste 2,5 de milioane de persoane testate pozitiv la COVID-19.

Citeste si articolul :   Romanii care nu se pot vaccina. Medicul Mihai Craiu ne explica de ce

In august, presedintele Vladimir Putin a anuntat inregistrarea primului vaccin impotriva coronavirusului din Rusia. A primit numele „Sputnik V” prin analogie cu lansarea primului satelit artificial al Pamantului in 1957. In octombrie, presedintele a anuntat ca Centrul de Cercetare Novosibirsk Vector a inregistrat al doilea vaccin rusesc impotriva coronavirusului. In plus, cel de- al treilea vaccin va fi inregistrat in curand.

Autor